(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klaar voor dagje Bosgolf

Bosgolf

bron: Aalsmeervandaag.nl
foto’s: Arjen Vos, Aalsmeervandaag.nl

Door: Arjen Vos. “Zo mooi dat de konijnenheuvel, waar ik als kind met het sleetje van af gleed, nu gebruikt wordt om golfballen vanaf te slaan…” Frank de Vries verheugt zich enorm op komende dinsdag als voor de elfde keer het door de Rotaryclub Aalsmeer Uithoorn georganiseerde Bosgolftoernooi wordt georganiseerd in het Amsterdamse Bos. Samen met Frans Sparnaaij en Jaap Overbeek blikken ze vooruit op het evenement dat zoals het zich laat aanzien onder prima weersomstandigheden gespeeld gaat worden.

Frank de Vries van schoonmaakbedrijf L.J. De Vries en buurman ‘Elektroloog’ Frans Sparnaaij zijn samen hoofdsponsor van het evenement. Beiden zijn fervent golfer en al zo’n acht jaar van de partij bij het Bosgolf. “Een goede club die zich enorm inzet om het golftoernooi te organiseren,” roemt De Vries ‘de jongens van de Rotary’ die vanaf mei wekelijks twee keer het gras maairen om de banen mooi te krijgen, “dat zijn in totaal zo’n zestien maaibeurten. Natuurlijk wel met oog voor het biologische, dus rekening houdend met de vogels en de bloemen,” aldus Frank. Echt strakke ‘greens’ zijn het volgens hem niet. Er blijven altijd wel hobbels en kuilen waardoor het voor de pakweg 120 deelnemers verdeeld over 30 flights wel een uitdaging is.

“Aan het einde van de dag ben je wel helemaal kapot,” weet Frans Sparnaaij uit ervaring, “alles bij elkaar loop je ongeveer vijftien kilometer. De banen hebben een zo logisch mogelijke route maar omdat het bos natuurlijk niet gemaakt is als golfbaan, is het minder efficiënt als op een echte golfbaan.”

Bosgolf – Honden met helmpjes

Hoe zit het met de veiligheid voor de andere bosgebruikers? Worden aan wandelaars en honden die uitgelaten worden helmpjes uitgedeeld om te voorkomen dat ze gewond raken door een iets te enthousiast geraakte harde bal? Dat is volgens Jaap Overbeek niet nodig. “Veiligheid staat voorop. We hebben op elke baan twee marshals staan die daarop toezien. De golfers zijn te gast dus moeten we als organisatie rekening houden met de andere gebruikers. In de tien voorgaande keren hebben we nooit problemen gehad. Soms wel eens een beetje gemopper van een hondenuitlaatservice of een hond die er met een balletje vandoor ging. Maar het bos staat bekend als een evenementenbos dus kan men ervan uitgaan dat er wel eens iets georganiseerd wordt,” aldus de Rotary pr-man.

BosgolfVerheugen op burgemeester

Waar Frans en Frank zich in het bijzonder op verheugen is de komst van burgemeester Oude Kotte die beide ondernemers in mei hebben ‘gekocht’ op de Kudelstaartse veiling. Een speciale opdracht hebben ze nog niet voor hem, anders dan dat hij de middag aanwezig is, een stuk meeloopt en misschien een balletje slaat. “We hebben hem in principe gekocht voor een hele dag maar hij moet ’s avonds bij een vergadering zijn zodat hij niet bij de prijsuitreiking kan zijn. Dat vinden we wel een beetje jammer,” aldus Frans die er daarom op zinspeelt dat de burgemeester zichzelf volgend jaar dan maar het tweede deel van de dag beschikbaar stelt om het goed te maken.

Hersenstichting

De golfdag eindigt steevast met een diner, loterij en een veiling. Vooral de veiling brengt altijd een hoop geld in het goededoelenlaatje. Dit jaar is dat, evenals de voorgaande twee jaren, de Hersenstichting die het geld gebruikt voor onderzoek naar Fronto Temporale Dementie (FTD). De edities van 2021 en ’22 brachten samen al een slordige 130.000 euro op, ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog al wil Jaap Overbeek geen voorspellingen doen. Tussen de 40 kavels bevinden zich in elk geval zeer gewilde items zoals onder meer een vakantie in een twaalf persoons bungalow in Portugal.

Hoofdsponsoren

Bekijk hier de hoofdsponjsoren van Bosgolf.

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!