Domotica systemen

Klik om te delen
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hoekwater BV is leverancier en installateur van Domotica systemen. Door deze ontwikkelingen op het gebied van duurzame techniek, communicatie, efficiency en hoge mate van comfort, wordt comfortabel werken en wonen steeds aantrekkelijker.

Wat is domotica?

Domotica is de naam voor een samenvoeging van technologie en aanvullende diensten, om de kwaliteit van wonen en leven te verbeteren. Door het aanleggen van Domotica systemen, verhoogt u aanzienlijk de comfort die simpele technologisch toepassingen in uw bedrijfspand of huis kunnen toebrengen. Met Domotica systemen heeft u geen zorgen meer over verwarming, beveiliging of verlichting en wordt dit allemaal automatisch voor u geregeld. Wat wilt u nog meer?

Domotica systemen: hoe werkt het?

Domotica systemen kunnen op verschillende manier gebruikt worden. Denk aan verlichting die aan gaat als u een ruimte of kamer binnenloopt, een alarmsysteem dat aanslaat via een bewegings- of geluidsdetector, zonneschermen die automatisch naar beneden gaan als de zon schijnt en nog veel meer. Domotica biedt bijvoorbeeld ook een centrale alarmsysteem voor ouderen met een speciale paniekknop, zodat er gelijk hulp ingeschakeld kan worden.

Huisautomatisering en huisinstallatie

Domotica systemen maken door de toepassing van elektronica uw huisinstallatie veelzijdiger dan ooit. Naast verlichting en zonwering kunt u denken aan een brandmeldinstallatie of een alarminstallatie. Domotica is goed toepasbaar op verschillende beveiligingssystemen die wij aanleggen. Ook wordt Domotica veel gebruikt voor thuisbankieren, teleshoppen en telewerken. Met Domotica is uw woning klaar voor de toekomst.

Domotica aanleggen: wat is hiervoor nodig?

De toename van het aantal apparaten in en om uw woning vraagt om een goede 230 Volt stroomvoorziening en meer uitgebreide voorzieningen voor radio, tv, telefoon, computer enzovoorts. Op veel plaatsen moet een stopcontact aanwezig zijn, zodat u uw apparaten kunt gebruiken waar en wanneer u dat wilt. Om de elektrotechnische installatie in de woning op een hoger plan te brengen, heeft Techniek Nederland het systeem de comfortklassen geïntroduceerd.

Met Domotica creëert u meer comfort en efficiency in uw bedrijf of woning

Comfortklasse A

Dit is het minimumniveau waaraan elke elektrotechnische installatie uit veiligheidsoverwegingen moet voldoen. Comfortklasse A voldoet eigenlijk niet meer aan de eisen die wij tegenwoordig stellen aan comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld meestal te weinig stopcontacten in de keuken.

Comfortklasse B

Deze klasse sluit beter aan bij de huidige behoeften. Comfortklasse B beschikt over de helft meer stopcontacten dan het minimale niveau. Ook zijn er in deze klasse in de meterkast afzonderlijke groepen voor apparaten zoals wasmachine, droger en vaatwasser. Ook liggen er leidingen die voorbereid zijn op de uitbreiding van het aantal aansluitpunten in de toekomst.

Comfortklasse C

Het niveau dat aan al uw wensen voldoet. In alle kamers is er een aansluiting voor telefoon, televisie en computer. Comfortklasse C is ook voorbereid op een centraal stofzuigsysteem. Verwacht wordt dat het in de nabije toekomst de basisvoorziening in elke woning wordt. Comfortklasse C maakt aanpassingen aan de installatie mogelijk zonder hoge extra kosten en is afgestemd op uw hogere eisen.

De voordelen van Domotica systemen

Domotica systemen hebben veel voordelen te weten:

 • Hoge mate van comfort en duurzaamheid
 • Meer mogelijkheden voor energiekosten besparing
 • Met uw mobiel of bedieningspaneel controle over alle ruimtes
 • U kunt uw bedrijfspand of huis op afstand blijven controleren en monitoren
 • Verlichting op afstand aan- en uit zetten met oog op inbraakpreventie
 • Precies zien hoeveel u aan energie verbruikt op uw smartphone

Domotica aanvragen?

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden met Domotica voor uw bedrijf, kantoor, of binnen uw eigen huis? Wij vertellen u graag persoonlijk al uw voordelen.

Hieronder kunt u een informatieverzoek aanvragen.

  Ja, ik ga akkoord met de Privacy Verklaring van P. Hoekwater B.V.

  Gerelateerde informatie

  Domotica in huis

  Met domotica in huis zet u makkelijk uw verwarming hoger of lager, doet u het licht aan en uit, controleert u uw voordeur of laat de muziek spelen. Ontdek het gebruiksgemak van een domotica systeem thuis.

  Huis automatiseren met home domotica

  Ga ook uw huis automatiseren met home domotica voor meer comfort en veiligheid. Domotica in huis geeft een tal van mogelijkheden voor huisautomatisering.

  Domotica systeem en de voordelen

  Een domotica systeem biedt een tal van voordelen voor het automatiseren van diverse elektrotechnische installaties, zoals verlichting, zonwering, verwarming en beveiliging.

  Chat openen
  Direct in contact komen? Klik dan hier!
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u van dienst zijn!