Het meest complete laadpaal handboek! – Voor bedrijven

laadpaal handboek
Klik om te delen
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

laadpaal handboek

bron: snellaadspecialist.nl

Het laadpaal handboek kunt u onderaan de pagina downloaden!

De wereld ondergaat een transportrevolutie, de bezorgdheid over het milieu, het overheidsbeleid en de technologische vooruitgang spelen allemaal een rol bij de omschakeling naar elektrische voertuigen (EV’s). In 2020 waren er ongeveer 145.000 elektrische voertuigen. Een verdubbeling van bijvoorbeeld 2019, maar dit aantal neemt snel toe. Deze EV’s hebben allemaal plekken nodig om op te kunnen laden. Werkgevers spelen een grote rol bij het stimuleren van het gebruik van elektrische voertuigen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat chauffeurs die toegang hebben tot opladen op de werkplek 6 x vaker elektrisch gaan rijden.

Er zijn een aantal redenen waarom opladen op de werkplek zo belangrijk is.

De werkplek komt op de tweede plaats, na het huis van de bestuurder, als het gaat om locaties met voertuigen. Ze staan ook hier vaak lang geparkeerd (tot acht uur per dag). Toegang hebben tot een laadpaal op de werkplek maakt elektrisch rijden daarom ook haalbaar voor mensen die niet op een eigen oprit kunnen parkeren en laden. Ongeveer
59% van alle autobezitters kunnen niet thuis laden.

Naast de milieuvoordelen en het helpen stimuleren van elektrische auto’s, zijn er een aantal directe voordelen voor werkgevers. Bijvoorbeeld het potentieel voor goed MVO en de duurzaamheidsdoelstellingen. Naarmate meer mensen overstappen op elektrische voertuigen zal een laadpaal op de werkplek steeds belangrijker worden voor het aantrekken van en behoud van personeel.

Dit handboek gaat in op de voordelen van het aanbieden van een laadpaal voor elektrische voertuigen op de werkplek en biedt een compleet stappenplan voor werkgevers die van plan zijn in een laadpaal te investeren. Je vindt ook een inventarisatieformulier die je kunt invullen voordat je naar een installateur gaat voor een offerte.

  • Je kunt meer dan €1.000,- per jaar besparen op de brandstofkosten van je wagenpark van je werknemers per 15.000 km.
  • Je kunt je medewerkers het opladen van elektrische voertuigen gratis aanbieden.
  • Je bent een betere werkgever en wordt aantrekkelijker voor nieuw personeel.
  • Een elektrisch wagenpark helpt om de CO2 -uitstoot te verminderen en je duurzaamheidsdoelen te bereiken.

 

Niet genoeg informatie? Kijk dan op onze laadpaal pagina’s door hier en hier te klikken.

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!