verkoop@hoekwater.nl
(0297) 324260

Stylish zon weren, hoe doe je dat?

De zon is je beste vriend en schijnt enthousiast door de ramen. Maar als je tv wilt kijken, slapen of wat koelte in huis aanbrengen heb je raambekleding nodig. Jaloezieën of luxaflex, gordijnen, lamellen, of een combinatie van de genoemde soorten zonwering. Ze isoleren tevens het huis wanneer het koud is en ook geluiden van buitenaf worden gedempt. Hoe decoreer je de vensters een beetje stylish?

Houten of aluminium jaloezieën

Houten jaloezieën zijn trendy, makkelijk in gebruik en tijdloos. Als sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw zijn jaloezieën in gebruik als raamdecoratie, geïnspireerd door de vroegere louvre-deurtjes die je nog steeds in Zuid-Europese landen veel als luiken gebruikt ziet worden. Het voordeel van jaloezieën is dat deze beweegbaar zijn en je dus zelf bepaalt hoeveel licht er binnenkomt. En het verschil met luiken is dat ze aan de binnenkant hangen. Een timmerman vond dit mechanisme ooit uit, later verschenen er aluminium, kunststof en moderne houten varianten.

Jaloezieën op maat laten maken door de specialisten

De specialisten fabriceren jouw gedroomde houten jaloezieen in de kleur en stijl die je wilt en snijden ze bovendien in de maten die jij opgeeft. Idealiter verzink je deze raambekleding in het venster, zodat je de boel beter isoleert en er eventueel nog ruimte is voor gordijnen. In dat geval bouw je bij het opmeten van de vensters een marge van een halve centimeter in. Wanneer ze in hun geheel vóór het raam (en dus de muur) hangen, bepaal je zelf hoeveel overlap er komt. Hoe meer overlap, hoe beter de (geluids)isolatie en zonwering. Eenmaal gereed en gearriveerd hang je ze snel op. Heb je twee linkerhanden, dan is er vast wel een buurman, vriend, familielid of kennis die hier handig in is.

De voordelen van raambekleding

Niet alleen zijn houten luxaflex dan wel jaloezieën stijlvol, ze houden dus ook het licht buiten. Ook overdag, als je lang uit wilt slapen of nachtdiensten draait. Daarnaast zorgen ze in de winter voor meer isolatie, zeker in gedateerde woningen met enkel glas. Woon je op een drukke plek, dan heb je minder last van geluiden van buitenaf en ook de lichtbundels van autolampen, straatverlichting en drukke reclames op billboards komen niet naar binnen. Tijdens hittegolven sluit je alles af om de ’s nachts verzamelde koelte vast te houden. Je profiteert dus het hele jaar door van welke soort raambekleding dan ook.

Dichter bij de natuur

Waarom kiezen zo veel mensen voor houten jaloezieën? Dat heeft deels te maken met de toenemende neiging om meer invloeden vanuit de natuur in huis te halen. MDF- en fineer meubels worden massaal vervangen door houten exemplaren, we halen meer planten in huis en denken sowieso over elke ruimte na op een duurzame manier. Er is ook steeds meer aandacht voor ecologisch interieurontwerp en energiebesparing. Hout oogt bovendien mooier dan plastic of kunststof en het past bij vrijwel elke interieurstijl. De termen industrieel en landelijk vallen trouwens vaak: deze willen zeggen dat je de originele materialen in meubilair terugziet. Met hout is dat zeker het geval.

 

Nieuwe woning duurzaam inrichten

Aan al deze facetten denk je dus, wanneer je een nieuwe woning gaat inrichten of je huidige huis een make over wilt geven. Op zoek naar een woning en scrollend langs de foto’s fantaseer je stiekem al hoe het eruit komt te zien: het welbekende ‘erdoorheen kijken’ waar makelaars en verhuurders het altijd over hebben. Ook in een huurwoning kun je veel veranderen zodat de beoogde nieuwe stek je eigen paradijsje wordt. Wil je dat op een duurzame manier doen, dan kies je bijvoorbeeld voor houten meubels en raambekleding. Laat je inspireren door de vele foto’s en materialen die je online vindt, zoals op de website INHUIS Plaza, waar je ook andere handige externe oplossingen aantreft, zoals zonneschermen, rolluiken en klassieke markiezen. Over stylish gesproken!

Wil je meer lezen over duurzaamheid, lees dan verder op onze website.

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!