(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rozenpenning uitgereikt aan de Elektroloog Frans Sparnaaij op drukbezochte receptie

bron: Aalsmeervandaag.nl
door: Leni Paul
foto’s: Arjen Vos

Een goed bezochte nieuwjaarsreceptie afgelopen donderdagavond in de Burgerzaal. Een indrukwekkende speech van burgemeester Oude Kotte, muziek van Nina Lynn en Lucas Beukers en de gebruikelijke goede wensen die de aanwezigen elkaar toewensten. En als kers op de taart de uitreiking van de Rozenpenning aan Frans Sparnaaij.

Doorgaans is het verloop van deze bijeenkomst voorspelbaar: een toespraak over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, een voorspellende blik op de komende twaalf maanden en dan bij hapjes en drankjes je onder het publiek begeven en elkaar al dan niet warm of afstandelijk begroeten. Een verademing was de mevrouw met de opgespelde broche met de tekst: ‘ik kus je niet’. Het zorgde in ieder geval voor duidelijkheid en misschien ook wel aan te raden in dit nog niet geheel griepvrije tijdperk van het jaar. Al werd er eigenlijk sowieso niet gezoend. Althans niet dat wij zagen. Mooi was ook de aanwezigheid van de ‘vers-geridderden’ dit jaar die allemaal persoonlijk een uitnodiging hadden ontvangen.

Onze burgemeester is een begenadigd spreker en ook dit keer sprak hij ons, de inwoners, toe over  de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Doorspekt met de nodige humor, wierp Oude Kotte eerst een blik op het afgelopen jaar.

Ernstige woorden
Een turbulent, druk en bewogen jaar, zo wisten wij en dat kwam ook tot uiting in de ernstige woorden van Oude Kotte. Hij schroomde niet op heldere wijze de perikelen die er met name in de politiek zijn te benoemen. Zoals problemen in het verkeer rondom de Burgemeester Kasteleinweg, de verkeersontsluiting in zowel Kudelstaart als Aalsmeer en de verkeersonveiligheid op diverse plaatsen. Er was aandacht voor het onderhoud van het groen in de wijken (“dat kan beter”). En ook de aanpak van het veiligstellen van de toekomst van de winkeliers in de Zijdstraat verdient geen schoonheidsprijs, aldus de burgemeester, die uiteraard het veelbesproken Fort Kudelstaart alsmede de Hoge Dijk niet ongenoemd liet.

Gifbeker
Een constatering of eigenlijk een grote zorg is volgens Oude Kotte het met elkaar omgaan in de politiek  “De gifbeker die soms aan elkaar wordt gepresenteerd is onacceptabel. Het bestuur gaat als team echt niet beter spelen als je ze continu onderuit haalt,“ aldus een ernstige Oude Kotte.

Maar gelukkig waren er naast kommer en kwel ook opbeurende lichtpuntjes te noemen zoals aanstaande bouwprojecten Westeinderhage in Kudelstaart met 267 woningen, Aalsmeer-Oost met 850 woningen, en de Tuinen van Hornmeer met 80 woningen.

Ook ging Oude Kotte niet voorbij aan het rijke, veelzijdige verenigingenbestand in Aalsmeer. Diverse verenigingen jubileerden in het afgelopen jaar en zongen of bliezen uitbundig hun jubileumpartijtje mee. Met het concert van het 110 jaar bestaande Aalsmeers Harmonie werd een nieuwe traditie in ere hersteld: de Burgerzaal als concerthal.

FAM kan blijven
Het verheugde Oude Kotte ook dat het Flower Art Museum op de huidige plek kan blijven, de Historische Tuin veel bezoekers trok in het jaar van de sering en dat dat er een historische praam door de gemeente kon worden aangekocht.

Leve de ondernemers
Zoals verwacht ging spreker niet voorbij aan het bloeiende ondernemersklimaat in de gemeente. Oude Kotte noemde onder meer de verkiezing van  de Onderneming van het jaar. Meer dan 3000 ondernemers telt Aalsmeer en met trots noemde Oude Kotte Jasper Engel als ondernemer van het jaar die zelfs al in 2006 persoonlijk een moederdagtaart mocht afleveren bij koningin Beatrix.

Rozenpenning voor Elektroloog
En toen was het tijd voor een verrassing. Oude Kotte sprak over een bijzondere inwoner, tevens ondernemer die zich exceptioneel onderscheidt in de Aalsmeerse samenleving. Er volgde een opsomming over zijn betrokkenheid voor de medemens op allerlei gebied. Van sport tot muziek, van mensen met een beperking tot de politiek. Een ruimhartig en vrijgevig mens die bekend staat als ‘de Elektroloog’. En toen wist de zaal om wie het ging en mocht Frans Sparnaaij zich naar het podium begeven waar de verbouwereerde ondernemer gelauwerd werd met de hoogste Aalsmeerse onderscheiding: de Rozenpenning. Toen was hem ook meteen duidelijk waarom zijn complete familie op de receptie aanwezig was.

Bijpraten
Daarna werd het toch tijd om met elkaar het glas te heffen, op het nieuwe jaar te proosten en in de zaal bij te praten met oude en nieuwe vrienden. Uiteraard waren er de bekende gezichten, politici en oud-politici, ongedwongen koutend en soms besmuikt terugkijkend op ‘die goeie, ouwe tijd’. Vooral de ‘oude Buurters’ zijn daarin bedreven. Bij hen valt de bouw van al die ‘mederne bouwsels met grote hekken voor de deur’ niet altijd in de smaak.

Opvallend op bijeenkomsten als deze is dat het raadhuis blijkt te beschikken over bodes die, zo zou je denken, een cursus ‘vrolijk gasten begroeten’ hebben gevolgd. Nooit humeurig en duidelijk blij met een feestje.

Kaas met ui
Opvallend dat gelijkgestemde politici groepjes vormden. Ze zagen we een VVD-tafel, een CDA-hoek, een Farregatsamenscholing en… diverse hier pas in Aalsmeer gevestigde inwoners. Leergierig, nieuwsgierig en het deed ons deugd dat we een oudere Aalsmeerder geduldig aan een hier pas gesettelde inwoner uit een ver land de geneugten van een kroketje en een blokje kaas met een uitje hoorden uitleggen…

Kortom, vrolijk en fris het nieuwe jaar in. Om ons deze zaterdag weer te verheugen op het jubileumfeestje van ons eigen AalsmeerVandaag,

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!