(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnepanelen, bouw en werking

Zonnepanelen, bouw en werking

Zonnepanelen worden steeds meer populair. Met zonnepanelen maak je optimaal gebruik van zonne-energie. P.Hoekwater B.V. levert en installeert deze met oog op duurzame energie. Zonnepanelen ontvangen zonlicht en zetten dit om naar elektriciteit. Zonnepanelen plaatsen kan zowel bij bedrijven als huishoudens. Tevens bespaart het veel kosten op de energierekening.

Bouw en werking

De zonnepanelen bestaan uit zonnecellen gemaakt van silicium. Het silicium bestaat uit twee lagen en onder invloed van licht gaat daartussen een elektrische stroom lopen. Zonnepanelen komen in verschillende verschijningsvormen. Meestal zie je ze met een metalen omlijsting. Ook zijn er flexibele panelen, glas-glas zonnepanelen en dunnefilmpanelen.

Soorten zonnepanelen

Er zijn diverse soorten zonnepanelen op de markt. Monokristallijn zonnepanelen, deze geven het hoogste rendement maar zijn bij aanschaf wat duurder. Polykristallijn, deze geeft een lager rendement en is bij aanschaf iets goedkoper. Dunne film zonnepanelen (amorf), deze zijn buigzaam, geven een lager rendement en over het algemeen goedkoper dan de poly- of monokristallijn zonnepanelen.
De prijs van zonnepanelen hangt af van hoeveel je er wilt plaatsen. Het aantal zonnepanelen bepaal je door te kijken naar je energieverbruik en de oppervlakte van je dak. Met een berekening kan je zien hoeveel energie je met zonnepanelen bespaart.

Zonnecollector

Zonnecollectoren worden nog wel eens verward met zonnepanelen. Beide maken gebruik van de zon, alleen de functie is verschillend. Zonnepanelen wekken stroom op terwijl een zonnecollector de opwarming van een stromend medium verzorgt, bijvoorbeeld kraanwater. Een zonnecollector word in combinatie met een zonneboiler geplaatst. Hierin kan het warme water worden opgeslagen. Zowel zonnecollectors als zonnepanelen zijn beide een duurzame investering.
Voordelen zonnepalen en tips

  • Ze zijn nu een stuk voordeliger dan de afgelopen jaren
  • Zonnepanelen zorgen ervoor dat je minder afhankelijk bent van je energieleverancier
  • De zonnepanelen zijn erg duurzaam en je levert een eigen bijdrage aan een schoner milieu
  • De waarde van je huis wordt hoger bij een investering in zonnepanelen.
  • Een uitstekende investering die zich vanzelf terugverdient

P.Hoekwater B.V. ondersteunt je met het kiezen van de juiste zonnepanelen die voor jou geschikt zijn. Het is namelijk niet zomaar een investering. P.Hoekwater B.V. neemt je veel werk uit handen en loopt alles met je door van begin tot eind. Het is van belang hoe de zonnepanelen geplaatst en geïnstalleerd worden, zodat er optimaal gebruik ervan gemaakt word. Tevens kan P.Hoekwater B.V. bekend met installatietechniek, domoticasystemen, elektrotechniek en inbraakpreventie. Contacteer via [email protected] of bel op (0297)324260.

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!