(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wij zijn Sponsor van Ruben Spaargaren op weg naar Parijs 2024 – Olympische spelen

Sponsor van Ruben Spaargaren

Sponsor van Ruben SpaargarenJa, wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd. Het winnen van het WK landenteams, corona krijgen, switchen van privé trainer, ontwikkelingen nieuwe sportstoel en mijn Grand Slam debuut op de US Open. Het is best druk geweest en vertel jullie er graag over.

World Team Cup

In mei reisde ik samen met het Nederlandse team af naar Vilamoura in Portugal voor het WK landenteams. Na vorig jaar dit evenement te hebben gewonnen zaten we vol vertrouwen, maar waren we wel reëel dat het toch weer een moeilijke editie ging worden. En dat al helemaal toen we erachter kwamen dat Tom Egberink (onze nummer 1 speler) de week ervoor COVID opliep en dus niet fit was. Maar met de juiste mentaliteit en goede teamwork mochten we ons aan het einde van de week toch weer wereldkampioen noemen!

COVID-19

Gedurende de zomermaanden wist ik dat het een erg drukke planning ging worden met veel toernooien in het buitenland. Toen ik er eind mei erachter kwam dat ik COVID had opgelopen baalde ik dus enorm, wetende dat mijn planning in de problemen zou komen. Fysiek gezien heb ik er nog best wel wat last van gehad, vooral in de vorm van vermoeidheid. Vrij snel na het herstel van COVID ben ik weer aan de slag gegaan, maar achteraf misschien toch iets te snel. Er stonden namelijk belangrijke toernooien op de planning waar ik graag naartoe wilde. Een goede les voor de volgende keer!

Privé trainer

Sponsor van Ruben SpaargarenGezien persoonlijke omstandigheden in het leven van mijn privé trainer, heb ik helaas voor nu de samenwerking met hem moeten stopzetten. Dit zorgde even voor wat onrust omdat hij best veel rust en structuur in mijn carrière verzorgde. Na een tijdje om mij heen te hebben gekeken, ben ik bij Amanda Hopmans uitgekomen. Zij is zelf oud profspeler en traint de laatste jaren samen met Diede de Groot die nu al een paar jaar nummer 1 bij de dames staat. Ik ben heel blij dat ik voor de komende periode met haar mag en kan samenwerken!

Nieuwe Sportstoel

Ik maak inmiddels al weer ca. 4 jaar gebruik van mijn huidige sport stoel. Deze is inmiddels aan het eind van de levensduur gezien de regelmatige breuken in het frame. Hoog tijd dus om naar een nieuwe stoel om te kijken. Na diverse gesprekken met deskundigen op dit gebied heb ik besloten om te gaan voor een aluminium frame met daarop een carbon kuip. De reden van dit besluit is dat ik hierdoor nog meer ‘één’ wordt met mijn stoel en daardoor nog wendbaarder. Dit is een specialistisch proces waarbij we begonnen met het maken van een 3D scan van mijn benen en heupen. Met deze scan is een schuimen model gemaakt waarmee vervolgens een eerste model van de kuip is gemaakt
van kunststof. Tijdens de eerste passing zijn er nog wat detail aanpassingen gemaakt zodat de kuip echt als gegoten zit.

In de tussentijd is er ook een aluminium onderstel ontwikkeld, dat naast de gewenste sterkte ook de juiste maten heeft. Ik heb goede ervaringen met Wolturnus en zij zijn ook in staat om een speciale stoel geheel naar mijn wensen te bouwen. Na verschillende tekeningen van het frame beoordeeld te hebben en zelfs een test frame te maken om in detail het ontwerp te kunnen bekijken, heb ik de opdracht voor het frame kunnen geven.

We staan nu op het punt om het frame met de test kuip te combineren en de eerste testen te gaan doen. Tijdens het testen zullen de laatste aanpassingen aan de proefkuip gemaakt worden. Alles met als doel om uiteindelijk een carbon kuip te maken. Daarna volgt een periode van wennen aan de nieuwe stoel.

US Open

Sponsor van Ruben SpaargarenEn tot slot mijn debuut op de US Open afgelopen week in New York. Het was een grote beloning voor al het harde werk van de afgelopen jaren om deel te mogen nemen aan de eerste Grand Slam van mijn carrière. Om goed te kunnen wennen aan het tijdverschil ben ik enkele dagen voor het toernooi al naar New York gereisd. Deze dagen heb ik door de verschillende trainingen nuttig besteed en heb ik ook de gelegenheid gehad om de sfeer op dit hele grote toernooi op te kunnen snuiven. Zo’n groot toernooi is bijzonder om mee te maken en geeft toch wel wat extra spanning. De eerste ronde enkel wist ik op overtuigende wijze te winnen, waarna ik de dag erna de baan op mocht voor de kwart finale. Na een spannende wedstrijd, trok ik helaas wel aan het kortste eind. Ook de eerste ronde dubbel, waarin ik samen met Maikel Scheffers speelde, stond gepland op de tweede toernooi dag en werd gespeeld 2 uur na mijn verloren enkel. De eerste set begonnen we goed maar verloren we helaas nipt en ook de tweede set was helaas niet voor ons. Al met al een geweldig mooie ervaring om mijn eerste Grand Slam te spelen en daarmee ook een nieuwe positie op de internationale ranglijst te behalen wat betreft de single, namelijk de top 10! Zonder jullie support en steun was dit niet gelukt, dus enorm bedankt daarvoor!

Komende periode

De komende periode zal ik nog een aantal toernooien spelen in onder andere Italië en Zuid-Korea. Als afsluiting van het jaar speel ik samen met Tom Egberink de dubbel masters (internationaal eindejaar’s toernooi voor de beste 8 koppels) in Oss in Nederland. Een mooie gelegenheid om mij in actie te zien te midden van mijn mede wereld toppers. Ook zal in december nog het NK in Amstelveen worden gespeeld. Nog even doorwerken dus!

Groet, Ruben

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!