(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren? De verschillen en besparingen op een rij

soorten energie

Verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren

Vaak denkt men dat een zonnepaneel en een zonnecollector hetzelfde zijn en dus dezelfde functie hebben. Dit is onjuist. Ze lijken op elkaar maar het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren is groot. De uiterlijke verschillen zijn vaak klein, maar de werking van beide apparaten verschilt wel. Een zonnepaneel wekt door middel van zonlicht elektriciteit op. Een zonnecollector doet dit ook, maar een collector gebruikt deze opgewekte elektriciteit alleen om water mee te verwarmen.

Maak gebruik van het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren

De meest duurzame oplossing is een combinatie van een zonnepaneel met een zonnecollector. U bent dan niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen en de opgewekte energie brengt geen schade aan de natuur toe.

Besparingen

Een gemiddeld huishouden bespaart met (4) zonnepanelen jaarlijks zo’n 75 euro. Met een zonnecollector bespaart u ongeveer 70 euro per jaar. Zakelijk is het ook mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. U betaalt daardoor maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering. U kunt in een gunstig geval uw investering binnen vier jaar terugverdienen. Tevens hoeft u geen belasting te betalen over de afschrijving van de zonnepanelen.

Energie investeringsaftrek

Zonnepanelen vallen onder de energieinvesteringsaftrek. Het is mogelijk naast de gewone afschrijving van uw investering een extra aftrekpost toe te passen. Met deze aftrek kunt u 41,5% van uw investering in zonnepanelen aftrekken van de bedrijfswinst. Dit levert gelijk een belastingvoordeel op welke afhankelijk is van uw fiscale situatie. Voor een bv is het voordeel maximaal 25% en voor een IB ondernemer is het voordeel zelfs maximaal 52%. Naast deze energieinvesteringsaftrek kunt u daarnaast ook gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!