(0297) 324260
Search
Close this search box.

Tips voor duurzame energie

Duurzame

Tips voor duurzame energie

Duurzame producten, duurzame diensten en een duurzame samenleving. De bevolking van Nederland vindt het steeds belangrijker. Daarom zie je in elke branche het duurzame aspect ook terugkomen. Wij vinden duurzaamheid ook belangrijk, daarom leveren wij duurzame energie. In dit artikel kan je verschillende tips vinden voor duurzame energie.

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie wil eigenlijk zeggen dat de energie beschikbaar is voor onbeperkte tijd en dat het geen gevolgen heeft op het leefmilieu voor de latere generaties. Voorbeelden van duurzame energie zijn zonne-energie, aardwarmte en windenergie. Dit komt bij ons terug in verschillende groepen, namelijk: energiezuinige verlichting, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.
Energiezuinige verlichting
Waarom raden wij nu aan om energiezuinige verlichting te gebruiken? Het heeft heel veel verschillende redenen en voordelen. Ten eerste gebruik je tot wel 90% minder energie dan met een gloeilamp en wel 50% minder dan met een spaarlamp. Energiezuinige verlichting stoot minder CO2 gassen uit, gaat lang mee en is zeer sterk.
Zonnepanelen
Steeds meer komen ze te voorschijn op de daken in Nederland. Zonnepanelen, maar waarom eigenlijk? Energieprijzen verhogen alsmaar en de prijzen voor zonnepanelen dalen. Door zonnepanelen te gebruiken verlaagt de energierekening, heeft u minder te maken met een energieleverancier, draagt u bij aan de maatschappij en aan het milieu en investeert u in een zichzelf terugverdienende investering.
Oplaadpunten voor elektrische auto’s
Nog een optie voor duurzame energie is het gebruik van een elektrische auto. Minder tot geen uitstoot en geen benzine. Hiervoor is wel een energiepaal nodig, deze zijn gelukkig volop te krijgen.

Nog meer tips..

Omdat wij graag iedereen willen helpen die op zoek zijn naar manieren om het energieverbruik te verbeteren en te verlagen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Laat de verwarmingsketel regelmatig onderhouden, hierdoor werkt de ketel efficiënter en veiliger
  • Wist je dat elke graad dat je de verwarming lager zet wel tot €50,- per jaar kan besparen? Zet de temperatuur dus niet onnodig hoog. Niet alleen beter voor je portomenee maar ook voor het milieu
  • Per minuut kan er wel tot 15 liter water uit een kraan komen. Om hierop te besparen kan je een doorstoombegrenzing aanschaffen. Deze beperkt de hoeveelheid water
  • Om geld te besparen kan je overwegen korter te douchen of door te douchen ipv in bad te gaan.

Hierboven staan maar een aantal tips. Er zijn er nog ongelofelijk veel meer op te noemen. Zo zou je duurzaam met energie om kunnen gaan door minder elektrische apparaten te gebruiken of door bijvoorbeeld een zuinige koelkast aan te schaffen.

Het verschil kan gemaakt worden

Het milieu is een steeds groter wordende zorg, maar samen kan het verschil gemaakt worden voor de toekomst. Door de energie op te wekken uit natuurlijke bronnen bijvoorbeeld. Wil je graag meer weten over duurzame energie? Kijk dan verder op onze website voor meer tips en informatie of neem contact met ons op.
 

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!