Sluipverbruik van energie, energie besparen voor bedrijven

Klik om te delen
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Elk jaar weer een hoge energierekening op de zaak, het kan ook anders. Door inzicht te krijgen in uw energieverbruik kunt u bekijken waarop u kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pc’s die ‘s nachts stand-by staan of lampen die continu branden.

Meten is weten. De basis hiervan is het huidige verbruik en de huidige kosten. Waar en vooral ook wanneer verbruikt u hoeveel energie. Vervolgens kunt u hiermee analyseren wat de grootste verbruikers zijn en wanneer u wat verbruikt.

De grote sluipverbruikers zijn bijvoorbeeld computers, kopieerapparaten, verlichting op toiletten en vergaderkamers en drank- en snoepkoelkasten. Om dit te beperken zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Energie besparen voor bedrijven: Besparen op verlichting

Voorkomen dat de lichten branden als het niet nodig is, maar wel genoeg licht geven als het nodig is kan met behulp van daglichtregeling worden geregeld. Daglichtregeling meet constant de lichtsterkte. Gaat de zon schijnen en wordt het lichter? Dan dimt de verlichting. Wordt het bewolkt of donker, dan gaat het licht weer op volle sterkte branden. Ook is het mogelijk om bewegingssensoren te plaatsen om het verbruik nog verder terug te dringen een goede manier voor bijvoorbeeld toiletverlichting.

Klimaatregeling

In kantoor panden zijn verschillende soorten klimaatregeling mogelijk. Denk hierbij aan ventilatiesystemen, verwarmingssystemen en airconditioning. Vaak blijven deze systemen ook ’s nachts en in het weekend op volle toeren draaien. Deze systemen vereisen een nauwkeurige inbouw en inregeling.

Tijdschema’s

Alle elektrische apparaten kunnen geschakeld worden op basis van tijdschema’s. Computers, printers, kopieermachines , koelkasten, tv-schermen en airconditioners kunnen hierop worden aangesloten, zodat er nooit op onnodige tijdstippen extra energie wordt verbruikt. Uiteraard kan dit worden uitgezet als men bijvoorbeeld langer aan het werk is vanwege een deadline of een evenement op kantoor.

Wilt u meer weten over de sluipverbruikers bij u op kantoor? Neem dan contact op met…

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!