(0297) 324260
Search
Close this search box.

Ruben Spaargaren Nederlands kampioen

Bron: Aalsmeer vandaag
Foto’s: Lalique Stoutjesdijk

Door: Arjen Vos. Opnieuw een hoogtepunt in de carrière van Ruben Spaargaren. De Aalsmeerse rolstoeltennisser maakte in september voor het eerst zijn opwachting in een Grand Slam (US Open) en afgelopen zaterdag werd hij eveneens voor de eerste keer Nederlands kampioen. Niet alleen in de single, ook in het dubbel veroverde hij de titel.

Dat gebeurde op het Nationaal Tenniscentrum De Kegel in Amstelveen. Praktisch om de hoek van woonplaats Aalsmeer zodat veel fans uit familie- vrienden- en sponsorkring niet ver hoefden te reizen om zijn verrichtingen te volgen. De opmaat naar beide finales was niet bijster spannend. Maar liefst drie wedstrijden werden met een zogenoemde ‘dubbele bagel’ gewonnen waarmee Ruben duidelijk maakte dat het verschil tussen de top en ‘net daaronder’ groot was.

Raar spelletje
De enkelspelfinale tegen Maikel Scheffers, de nummer twee van Nederland, leek aanvankelijk ‘een eitje’ te worden voor de Aalsmeerder. Met de eerste set op zak (6-2) en een 4-1 en 40-0 voorsprong in de tweede, leek de winst een kwestie van enkele minuten. Maar tennis is een raar spelletje. Het momentum verschoof naar Scheffers waarbij de routinier en achtvoudig Nederlands kampioen ineens een 5-4 voorsprong nam en kon gaan serveren voor setwinst. Ruben parkeerde echter zijn zenuwen en wist er een tiebreak uit te persen. Die won hij vervolgens met opvallend gemak waarna zijn eerste Nederlandse titel een feit was.

Nummer 8 van de wereld
Een mooie opsteker voor Ruben die in 2016 en 2019 eveneens tegen Scheffers in de nationale finale stond en beide keren het onderspit delfde. Door zijn goede prestaties dit jaar, waarin hij acht toernooizeges boekte in het enkelspel, steeg Ruben naar de achtste positie op de wereldranglijst. Daarmee is de 23-jarige Aalsmeerder momenteel de hoogst geklasseerde Nederlandse rolstoeltennisser. Hij stond dit jaar zelfs korte tijd zevende maar werd ingehaald door de Spanjaar Martin de la Puente.

Een kers op de taart was de winst later op de zaterdag in het dubbelspel. Samen met de talentvolle nieuwkomer Maarten ter Hofte versloeg Ruben het duo Robin Groenewoud en (opnieuw) Maikel Scheffers met 6-3/6-4.

Stappen gezet
Ruben zelf zegt blij te zijn maar ook niet heel erg verrast met de winst op de zeventien jaar oudere Scheffers. “Het hele jaar gaat het al lekker. Ik ben van nummer 17 naar 8 gestegen en heb vooral stappen gezet op het gebied van tennisintelligentie waardoor ik met meer vertrouwen wedstrijden speel. Dat ik van Maikel kon winnen, wist ik. In verschillende internationale wedstrijden won ik dit jaar redelijk comfortabel van hem. Ook in deze finale moest ik van hem winnen, vond ik zelf,” aldus Ruben. Werd hij niet nerveus door de comeback van Scheffers in de tweede set? “Niet echt, ik werd wel wat minder scherp en dat voelde hij goed aan. Maar toen we de tiebreak ingingen had ik wel iets van: zo is het mooi geweest,” aldus de kersverse kampioen die de tiebreak uiteindelijk met 7-2 won.

Australian Open
Na de feestdagen, die Ruben thuis doorbrengt, stapt hij 3 januari op het vliegtuig naar Australië. Daar wachten twee voorbereidingstoernooien voordat hij zijn debuut maakt op de Australian Open. Begin februari is hij weer terug in Nederland waar hij zich op kan maken voor het ABN/AMRO toernooi in Rotterdam die 11 februari begint.

 

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!