(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

P. Hoekwater sponsor van Ruben Spaargaren

RUBEN SPAARGAREN

 

“De beste rolstoeltennisser van de wereld worden … dat is mijn droom”

Ruben Spaargaren - SponsorplanMijn sport en allergrootste passie is rolstoeltennis. Dit sponsorplan heb ik geschreven, omdat ik mijn droom om de beste rolstoeltennisser van de wereld te worden uit wil laten komen.
Mijn hoofddoel en grootste droom is om goud te winnen op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Om dit te bereiken is er meer nodig dan alleen hard trainen, want uiteindelijk zal ik moeten stijgen op de wereldranglijst. Daarvoor zal ik veel internationale toernooien moeten spelen. En daar is uw financiële ondersteuning hard voor nodig.
In dit sponsorplan zal ik vertellen wie ik ben, wat rolstoeltennis precies is, wat ik tot nu al heb bereikt en wat ik allemaal doe voor mijn topsport. Daarnaast wil ik graag mijn doelstellingen voor de toekomst met u delen.
In de laatste hoofdstukken kunt u lezen wat ik nodig heb aan sponsoring en wat u als sponsor terug kunt verwachten als u mij helpt op weg naar mijn grote doel/droom.

Wie is Ruben Spaargaren

Ik ben altijd al een sporter geweest. Als valide sporter stond ik op het hockeyveld en op de schaatsen of was ik aan het zwemmen. In 2010 ben ik gehandicapt geraakt en belandde daardoor in een rolstoel. Omdat ik sporten leuk vind, werd dit tijdens mijn revalidatie één van de belangrijkste onderdelen van mijn programma. Rolstoeltennis maakte daar ook deel van uit.
Na deze periode heb ik heb eerst 4 jaar getennist bij Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp. In die tijd ben ik behoorlijk gegroeid en volgde ik uiteindelijk ook af en toe een paar privé lessen om zo nog beter te worden. Ook ging ik steeds meer toernooien spelen en steeg daardoor op de Nederlandse ranglijst.
In 2014 werd ik door de KNLTB gevraagd om in de zomer mee te gaan naar het internationale junior kamp in Zwitserland waar ik uiteindelijk de tweede plaats heb behaald. Aansluitend ben ik gaan trainen in de Nederlandse sub-top selectie welke twee keer in de week in Zevenaar bij elkaar kwam. In het seizoen 2014-2015 was mijn ranking al zo gegroeid dat ik kon starten in de hoogste categorie van de Nederlandse toernooien.
In mei 2015 werd ik geselecteerd om met de Nederlandse junioren mee te doen aan de World Team Cup in Turkije en waar we met een mooie team prestatie het zilver wisten te winnen. In die zomer heb ik ook weer meegedaan met het junior camp in Zwitserland en kon daar als winnaar het toernooi op mijn naam schrijven. Tijdens de zomer vakantie heb ik deelgenomen aan enkele internationale toernooien in Nederland en België bij zowel de junioren als de senioren. Dit was voor mij een periode waarbij ik leerde spelen tegen steeds betere tegenstanders.
In het seizoen 2015-2016 ben ik met de Nederlandse selectie in Almere gaan trainen. Tijdens deze trainingen train ik nu samen met de Nederlandse topspelers. Eind 2015 heb ik voor het eerst meegedaan met de Nederlandse Kampioenschappen, waar ik bij de heren tot aan de halve finale ben gekomen en bij de junioren Nederlands kampioen ben geworden.
Dit jaar heb ik deelgenomen aan diverse Nederlandse toernooien en ook meegespeeld in verschillende internationale toernooien in Nederland, België en Frankrijk.
Daarnaast was het WTC in Japan een geweldige ervaring. In oktober 2016 heb ik zelfs mijn eerste internationale toernooi weten te winnen.

Ruben-Spaargaren - Uitleg roelstoeltennisWat is rolstoeltennis

Rolstoeltennis is erg geschikt voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Rolstoeltennis zorgt voor een gezonde manier van bewegen, geeft je plezier en gezelligheid.
Alle aspecten van het valide tennis komen ook bij rolstoeltennis aan bod. Het veld en de spelregels zijn precies hetzelfde als voor het valide tennis, met één uitzondering. Bij de rolstoeltennissers mag de bal twee keer stuiteren voordat deze wordt terug geslagen. Het leuke van rolstoeltennis is dan ook dat je behalve met je groepje ‘Rollers’ ook gewoon met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen en zelfs mee mag doen met de toernooien voor valide spelers.

Trainen

Op dit moment ben ik op veel fronten bezig om mijzelf verder te ontwikkelen. Elke dag staat daarom in teken van mijn sport. Op dit moment ziet mijn normale trainingsweek er ongeveer zo uit:

 • 2 x ca. 4 uur groepstraining bij de KNLTB in Almere met daarbij kracht training en fysio, onder leiding van de bondscoach Dennis Sporrel.
 • 2 x 2 uur privé training in Hilversum, onder leiding van privé trainer/coach Marc Kalkman. Regelmatig combineer ik deze training met andere topspelers die hier ook trainen om nog meer spel ervaring op te doen.
 • 1 uur begeleide krachttraining in de sportschool, onder leiding van Niels de Wildt
 • 5 x per week 40-50 minuten handbiken
 • Eventuele extra bezoeken aan de sportschool en/of zwembad wanneer daar gelegenheid voor is.

Ruben Spaargaren - Coach

Prestaties en ambities

In de 2 jaar dat ik nu bij de KNLTB selectie zit heb ik al heel wat bereikt. Mijn mooiste overwinningen en hoogtepunten tot nu toe zijn:

 • 2015 – Zilveren medaille tijdens de WTC in TurkijeRuben Spaargaren - Ambities
 • 2015 – Winnaar van het Cruijff Foundation Junior Camp in Zwitserland
 • 2015 – Nederlands kampioen bij de junioren
 • 2016 – Halve finale WK Junioren, Les Petits As
 • 2016 – Bronzen medaille tijdens de WTC in Japan
 • 2016 – Winnaar van diverse Nederlandse ranglijst toernooien
 • 2016 – Winnaar van mijn eerste ITF toernooi – Montfermeil Futures – Frankrijk
 • 2016 – Nederlands kampioen bij de junioren
 • 2016 – Finalist NK Senioren
 • 2017 – Finalist WK Junioren, Les Petits As
 • 2017 – Winnaar diverse Nederlandse toernooien
 • 2017 – Winnaar enkel en dubbel ITF Futures – Cagnes sur Mer – Frankrijk

Mijn ambities voor de komende jaren zijn natuurlijk om eerst meer toernooien te winnen en daardoor mijn ranking te verbeteren tot de top van de wereld. Mijn doel daarmee is dat ik mij daardoor kan kwalificeren voor Paralympische Spelen die in 2020 in Tokio worden gehouden. Dit is een realistisch doel omdat ik nu goed op weg ben samen met mijn trainer/coach Marc Kalkman. Mijn grootste droom is dan ook om de gouden medaille te winnen tijdens deze Spelen.

Ranking

Ruben Spaargaren - RankingBegin 2017 heb ik mijn internationale junioren loopbaan afgesloten tijdens de Junior Masters die in Tarbes, Frankrijk, zijn gehouden. In de finale ben ik uiteindelijk, na een zeer spannende wedstrijd, als tweede geëindigd. Internationaal ben ik ook al enkele jaren actief en het afgelopen jaar ben ik gestegen van de 263e naar nu de 47e plaats op de wereld ranglijst. Tijdens deze toernooien heb ik al weten te winnen van spelers die ruimschoots hoger geklasseerd staan, en heb daarom het doel om in 2017 verder te stijgen tot binnen de top 30. De resultaten van Nederlandse toernooien die ik het afgelopen jaar heb gespeeld hebben er toe geleid dat ik op dit moment in de Nederlandse ranglijst op de 2e plaats sta voor zowel de enkel als de dubbel klassering.

Wat voor sponsors zoek ik?

Ik zoek bedrijven en personen die samen met mij mijn droom willen waar maken. Dus bedrijven en personen die zich betrokken voelen bij mijn verhaal. Dit kunnen bedrijven zijn die mij in natura sponsoren, bijvoorbeeld een materiaalsponsor, maar dit kunnen ook bedrijven en personen zijn die mij een geldbedrag sponsoren waarmee ik zelf de nodige dingen kan bekostigen.
Ruben Spaargaren - Sponsoren

Wat heb ik nodig

Om mij te ondersteunen in mijn streven om op een zo hoog mogelijk niveau mijn sport te kunnen beoefenen is in 2014 de Stichting Ruben Spaargaren Tennis on Wheels opgericht. De stichting wil dit doel bereiken door het werven van sponsoren op zowel financieel als praktisch vlak. Daarnaast wil de stichting natuurlijk de minder validensport in het algemeen en het rolstoeltennis in het bijzonder op een positieve manier onder de aandacht brengen. Om mijn uiteindelijke doel te bereiken, moet ik natuurlijk hard trainen en leven voor de sport, maar alleen hiermee kom ik er niet. Om deze sport op het hoogste niveau te beoefenen is ook veel geld nodig. Denk aan privé trainingen, (inter-)nationale reis- en verblijfskosten, inschrijfkosten voor toernooien en materiaal kosten.

Pakketten en tegenprestaties

Ruben Spaargaren - SponsorpakkettenHieronder zijn pakketten samengesteld zodat er gemakkelijk kan worden gekeken welke mogelijkheden tot sponsoring er zijn en wat er tegenover staat. Binnen deze pakketten kunnen per sponsor natuurlijk nog aanvullende afspraken worden gemaakt.
Be the Best Sponsort minimaal 2.500 euro per jaar. De tegenprestaties die hier tegenover staan zijn de volgende:

 • Maandelijks een update via de mail
 • Vermelding van logo op wedstrijdkleding van Ruben (eerste 3 sponsoren)
 • Vermelding van logo op de website met doorverwijzing
 • Vermelding van bedrijfsnaam op social media
 • Een lezing en/of clinic over het rolstoeltennis en over mijzelf
 • Mogelijkheid tot kaarten voor wedstrijden in Nederland
 • Aanwezigheid bij een bedrijfsactiviteit
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Ruben Borrel

Get SteadyRuben Spaargaren - Get Steady

Sponsort 1.000 – 2.000 euro per jaar. De tegenprestaties de hier tegenover staan zijn de volgende:

 • Maandelijks een update via de mail
 • Vermelding van logo op de website met doorverwijzing
 • Vermelding van bedrijfsnaam op social media
 • Mogelijkheid tot kaarten voor wedstrijden
 • Aanwezigheid bij een bedrijfsactiviteit
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Ruben Borrel

Get Ready

Sponsort 500 – 1000 euro per jaar. De tegenprestaties de hier tegenover staan zijn de volgende:

 • Maandelijks een update via de mail
 • Vermelding van logo op de website met doorverwijzing
 • Vermelding van bedrijfsnaam op social media
 • Mogelijkheid tot kaarten voor wedstrijden
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Ruben Borrel

Ruben Spaargaren - Get ready

Friend

De fans doneren kleine of wisselende bedragen per jaar. Deze mensen zorgen ervoor dat Ruben Spaargaren en zijn stichting een groter netwerk krijgt. De tegenprestaties die ze er voor krijgen zijn de volgende:

 • Eens per kwartaal een update
 • Vermelding op de website
 • Uitnodiging voor de jaarlijkse Ruben Borrel

Ruben Spaargaren - Friend

De tegenprestaties

 • Maandelijks een update via de mail: is een update met wat er allemaal gaande is rondom Ruben dus hoe gaat het in de trainingen zijn er nog leuke nieuwtjes en natuurlijk de laatste uitslagen.
 • Vermelding van logo op de website met doorverwijzing: het logo van het bedrijf komt op mijn website te staan, als iemand op het logo klikt word die doorverwezen naar de website van het bedrijf. De hoofdsponsors komen boven aan te staan de subsponsors komen hieronder.
 • Vermelding van bedrijfsnaam op social media: als een bedrijf mij gaat sponsoren komt dit natuurlijk op social media te staan om te laten zien hoe trots ik op de sponsor ben. Ook komt de naam van het bedrijf op social media als ik bijvoorbeeld een lezing heb gegeven bij de hoofdsponsor.
 • Een lezing / clinic over het rolstoeltennis en over mijzelf: als de hoofdsponsor er interesse in heeft kan ik een lezing komen geven over het rolstoeltennis in het algemeen, dus wat houd rolstoeltennis in en vertel ik wie ik ben en wat ik doe. Zo leren de medewerkers van een bedrijf mij beter kennen, en kunnen ze wellicht zelf ervaren wat het is om te rolstoettennissen
 • Mogelijkheid tot kaarten voor wedstrijden: als er leuke wedstrijden in Nederland zijn en een bedrijf heeft interesse dan kan ik voor kaarten zorgen.
 • Helpen bij bedrijfsactiviteiten. Als een bedrijf een activiteit organiseert kan ik daar een rol in spelen.

Ruben Spaargaren - De tegenprestaties

Donatie

Als u mij ook wilt ondersteunen dan kan dat door uw donatie over te maken op het volgende rekening nummer:
Rabobank NL15 RABO 0300 6682 60
t.n.v. Stichting Ruben Spaargaren Tennis on Wheels
Gevestigd in Aalsmeer
Als u nog vragen heeft over de sponsormogelijkheden, neem dan contact op via [email protected]
Ruben Spaargaren - Donatie

Social media

Om mijn sponsors en fans/vrienden op de hoogte te houden van mijn laatste bezigheden, ben ik actief op social media.
Op Twitter zet ik leuke foto’s en het actuele nieuws, tijdens en na wedstrijden probeer ik zo snel mogelijk de uitslagen erop te zetten. Facebook gebruik ik om foto’s en filmpjes te delen met mijn vrienden en sponsors. Ook gebruik ik de social media om aan mijn volgers/vrienden te laten zien hoe trots ik ben op de bedrijven die mij sponsoren.
Om de medewerkers van bedrijven die mij sponsoren ook te betrekken bij de band tussen mij en de sponsor is het goed als die mij gaan volgen op Twitter en Facebook. Dan zijn ze op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Ook kunnen ze deze berichtjes dan delen waardoor meer mensen dit lezen en er steeds meer aandacht komt voor de sport en voor mij.
Twitter: @SpaargarenRuben en #rstow99 Facebook: Ruben Spaargaren en pagina Ruben Spaargaren Tennis on Wheels
Ruben Spaargaren - Social Media

Ruben Spaargaren - Gegevens StichtingGegevens Stichting

Rabobank NL15 RABO 0300 6682 60
t.n.v. Stichting Ruben Spaargaren
Tennis on Wheels
Gevestigd in Aalsmeer
Contact : 06 34004610
E-mail: [email protected]
 
 
 
 
 
 
 
 

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!