(0297) 324260
Search
Close this search box.

Ondernemer in de spotlights: Frans Sparnaaij

ondernemer frans sparnaaij

bron: Aalsmeer Lokaal

Frans Sparnaaij over P. Hoekwater B.V.

Regelmatig zetten we een vriend van Aalsmeer Lokaal in de spotlights. Dit keer is het de beurt aan P. Hoekwater B.V.: elektrotechnisch installatiebedrijf in Aalsmeer. In 1945 werd het bedrijf gestart door Piet Hoekwater en nu wordt het alweer 29 jaar gerund door Frans Sparnaaij. Samen met een gepassioneerd team werkt hij met veel plezier aan duurzame energie-oplossingen als elektroloog in Aalsmeer. Wat vindt Frans zo leuk aan ondernemen? Wat doet zijn bedrijf precies? En waarom is lokaal samenwerken in zijn ogen zo belangrijk? Frans vertelt er alles over in dit interview.

ondernemer frans sparnaaijWie ben je en hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

“Mijn naam is Frans Sparnaaij. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd, ben vader van 4 kinderen en ben sinds een jaar ook de trotse opa van Lauren Sparnaaij. Vooral dat laatste móet genoemd worden. Opa zijn is het leukste wat er is.
Naast dat ik geniet van mijn kinderen en kleindochter, ben ik ook gepassioneerd ondernemer. P. Hoekwater B.V. bestaat al sinds 1945 en werd destijds opgericht door Piet Hoekwater. Als 19-jarige kwam ik voor zijn bedrijf te werken. We hadden altijd een goede klik en dezelfde humor. Ook nadat ik daar was gestopt, bleven we contact houden. Toen ik eind 1990 op de koffie kwam bij Piet, stelde ik vrij spontaan voor ‘Hier staat jouw opvolger!’. Van het een kwam het ander. In augustus 1991 maakte het bedrijf een doorstart met mij als eigenaar. En nu zijn we alweer 29 jaar verder. Jaren waarin ik met heel veel passie, bezieling en beleving als ondernemer werk.”

Wat voor bedrijf is P. Hoekwater B.V.?

“P. Hoekwater B.V. is een elektrotechnisch installatiebedrijf voor particulieren, bedrijven en gemeenten. We zijn een goedlopend bedrijf bestaande uit zo’n 10 man personeel, die allemaal met veel plezier bedrijven en particulieren helpen met diverse installaties. Daarbij hebben wij (als lid van Uw Duurzame Installateur) duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We noemen onszelf De Elektroloog in Aalsmeer, omdat we niet alleen installaties verzorgen, maar onze opdrachtgevers ook vanuit kennis en ervaring adviseren op het gebied van o.a. duurzame energie, energiezuinige installaties, beveiliging, verlichting en nog veel meer.”

ondernemer frans sparnaaijWaarvoor kunnen Aalsmeerders bij jou terecht?

“Bij ons kloppen opdrachtgevers bijvoorbeeld aan voor ledverlichting, elektrisch vervoer, warmtepompen, beveiligingssystemen, domoticasystemen en zonnepanelen. Vaak komen bij onze projecten duurzaamheid en domotica om de hoek kijken.
Wij noemen onszelf een ABC-bedrijf. Oftewel: we werken met Aandacht, zijn Betrokken en Communiceren met de klant voor een zo net mogelijk resultaat. Daarbij zijn onze klanten verzekerd van goede kwaliteit. Projecten die we oppakken, kunnen groot of klein zijn. Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van een bedrijfspand, of domotica-installaties, zonnepanelen, warmtepompen of alarmsystemen installeren.”

Wat is voor jou de kracht van lokaal samenwerken?

“Ik geloof niet in concurrentie. Ik geloof dat we elkaar als ondernemers verder kunnen helpen door samen te werken. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is mijn motto. Als een klant bij ons komt voor iets waar we zelf geen expert in zijn, dan schakelen we graag de expertise van een mede-ondernemer in om de klant zo goed mogelijk te helpen. Het liefst kiezen we daarbij voor Aalsmeerse ondernemers. Je kunt expertise beter van dichtbij halen dan van verderop. Zo werken we veel samen met Energie Aalsmeer en halen we onze elektrische auto’s bij Renault Nieuwendijk. Samen met anderen kunnen we de klant beter helpen en we worden er als ondernemers onderling ook allemaal beter van.”

Hoe gaat Aalsmeer Lokaal voor jou werken?

“Aalsmeer Lokaal is een mooie manier om naar lokale experts te zoeken. Fijn vind ik vooral de zichtbaarheid. Met één klik op de knop kun je zien wie actief is in Aalsmeer. Ik geloof dat we met elkaar als collega-ondernemers samen nog beter klanten blij kunnen maken. We kunnen elkaar aanvullen en op die manier toegevoegde waarde leveren.”

Wat zijn jullie bedrijfsplannen voor volgend jaar?

“We vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. We zijn lid van de brancheorganisatie Techniek Nederland en blijven vandaaruit investeren in professionele ontwikkeling. Ook persoonlijk wil ik nog zo veel doen en mezelf ontwikkelen. Ik zie mezelf niet als ‘bijna met pensioen’; ik wil juist nog zo veel doen. Zo doe ik ook aan bloggen en vloggen en zijn wij heel actief op social media. Blijven leren vind ik nu juist zo leuk en we stimuleren ons team ook om dat te doen.
Verder zien we het als onze missie om het vak van elektrotechniek leuker te maken. Je doet jezelf tekort als je jezelf met ‘elektricien’ voorstelt. Daarom noemen wij onszelf ‘elektroloog’. Ook gaan we volgend jaar via Wij Techniek meedoen aan de Nationale Techniekdag, waarbij we techniek promoten op de Antoniusschool in Kudelstaart. Er wordt dan een demonstratietrailer neergezet, waarin leerlingen uit groep 6 tot 8 kunnen snuffelen aan moderne techniek. Zo willen we laten zien wat het vak van elektroloog inhoudt en hoe uitdagend en leuk het is.

Informatie over P. Hoekwater BV

Zoekt u een installateur? En bent u benieuwd wat het team van P. Hoekwater voor u kan betekenen? Kijk dan op deze website voor meer informatie over onze diensten.
Heb je een concrete vraag? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of door ons contactformulier in te vullen.

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!