(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nul op de meter, ook iets voor u? Eerst maar beginnen met besparen!

Nul op de meter - P.-Hoekwater-B.V.

U hoort het overal, nul op de meter. Dus ook een energierekening van 0 euro! Maar is uw huis hier wel geschikt voor? En waar moet u beginnen?
0-op-de-meter woningen zijn duurzame woningen waarbij de energierekening op 0 komt te staan. Laten we eerst beginnen met de voordelen. Comfortabel wonen, geen tocht, geen schimmel, geen geluidoverlast, een prettig en gezond leefklimaat en natuurlijk een energierekening van 0 euro.
In een 0-op-de-meter-woning is alles optimaal geïsoleerd, er is bijvoorbeeld een warmtepomp geïnstalleerd en er liggen zonnepanelen op het dak. . Niet alleen goed voor het milieu, maar het heeft een groot financieel voordeel voor bewoner en investeerder.

Maar er is meer nodig

Het aanbrengen van isolatie en het plaatsen van zonnepanelen is niet genoeg. Al het onnodig energieverbruik moet worden uitgebannen.
Maar hoe?
Allereerst met een energiecheck. Inzicht in uw energieverbruik is het begin van besparen. Door een meting kan er exact gezien worden wat de grote energieslurpers zijn en waar er onnodig energie wordt verbruikt.
Uw installateur kan met speciaal meetapparatuur precies zien waar het verbruik zit. Er wordt gemeten hoeveel de verlichting, de keukenapparatuur en de overige elektrische apparatuur precies verbruiken. Naast de aanpassingen op isolatie en verwarming is er veel te winnen met elektrotechnische aanpassingen.

Alleen geschikt voor nieuwbouw?

Nee, zeker niet. Bestaande woningen kunnen ook energieneutraal verbouwd worden. Hiervoor heeft u eigenlijk 2 keuzes; of alles in 1 keer laten verbouwen of het stap voor stap aanpakken. Dit hangt uiteraard af van uw persoonlijke situatie. Uw installateur kan u adviseren.
Het lijkt logisch, maar de volgorde om uw huis energieneutraal te maken is; eerst isoleren en energie besparen en dan pas je verwarmingssysteem aanpassen. Een goed geïsoleerd huis heeft minder vermogen nodig om het huis te verwarmen. Maar denk bij de huisisolatie wel aan de aanleg van het verwarmingssysteem in verband met de leidingen.

Hoeveel kunt u besparen?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de investering die u moet doen. Een rekenvoorbeeld: “Stel dat u in een woning woont van voor het jaar 2000 dan zal de energierekening (gas & licht) zo rond de € 2600,- per jaar schommelen. Met de nodige aanpassingen kunt u al 1500,- besparen op dat bedrag. Daarmee is geen rekeningen gehouden met verwachte energie prijsstijgingen, hypotheekvoordelen en de hypotheek renteaftrek.”
Bron: Energienulwoning.nl
Neem contact met ons op en kijk wat de mogelijkheden voor uw huis zijn. En begin met besparen!
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Wij zijn partner van Uw Duurzame Installateur:

uw_duurzame_installateur

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!