(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Noodverlichting nodig? Hoekwater B.V. is een erkende installateur

noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting zal in werking moeten treden wanneer de verlichting, die er normaal brandt, als gevolg van bijvoorbeeld een stroomstoring uitvalt. Daarom zal een noodverlichting niet afhankelijk moeten en kunnen zijn van de normale voeding. Een noodverlichting helpt mee om een veilige situatie voor bezoekers en eventuele werknemers te creëren. Wanneer een noodverlichting goed werkt kunnen werkzaamheden, die risicovol zijn, veilig worden beëindigd. Door een goede noodverlichting kan men gemakkelijker in een noodsituatie een vluchtroute vinden. Ook is het belangrijk dat men, door middel van de noodverlichting, hulp- en brand blusmiddelen kan vinden. Het is wel van groot belang dat een noodverlichting door een erkend elektricien wordt aangesloten. Zo’n elektricien zal precies weten waarop gelet moet worden. Een elektricien zal alles volgens de geldende normen aanleggen. Ook zal de elektricien de noodverlichting controleren wanneer alles is aangesloten. Een elektricien weet dat zijn werkzaamheden mensenlevens kunnen besparen.

Er zijn vier verschillende soorten noodverlichting

Vluchtweg Aanduiding. Deze noodverlichting armaturen geven de weg aan die gevolgd moeten worden om een goede uitweg te vinden. Dergelijke armaturen zijn allemaal voorzien van een pictogram waaraan men gemakkelijk kan herkennen wat de bedoeling ervan is. Zo hangen ze bijvoorbeeld in bioscoopzalen boven de uitgang die gevolgd zal moeten worden als er zich een calamiteit voordoet.
Vluchtweg Verlichting. Dat is het deel dat de vluchtweg verlicht. Dergelijke armaturen branden alleen wanneer er een stroomstoring is.
Antipaniekverlichting. Dat is het deel van de nood-evacuatieverlichting. Het dient om paniek in ruimtes te voorkomen. Denk hierbij aan kantines en vergaderzalen. De armaturen van een dergelijke verlichting zullen alleen branden als er een stroomstoring is.
Verlichting voor werkplekken met een verhoogd risico. Hierbij moet je denken aan die plekken waar gevaar zal ontstaan wanneer het licht plotseling uitvalt door een stroomstoring. Denk hierbij aan draaibanken, zaagmachines en laboratoria.Al deze soorten verlichting moeten door een erkend elektricien worden aangelegd. Zou dat niet door een erkend elektricien gebeuren, dan is de kans, dat de noodverlichting niet zal gaan branden, groot als dat nodig is.

Goed installatiebedrijf

Indien u een goednoodverlichting installatiebedrijf zoekt voor Amsterdam en omgeving kunt u kijken op de website van www.hoekwater.nl Het is een bedrijf dat voor onder andere Amsterdamdergelijke werkzaamheden vaak zal uitvoeren. Voor het aanleggen van noodverlichting in en om Amsterdam moet u ook gebruik maken van een erkend installateur. Hoekwater B.V. verrichten werkzaamheden voor Noord- Holland dus ook voor Amsterdam. Uiteraard zijn er meerdere installateurs in Amsterdam maar met deze firma weet u zeker dat u een erkend installateur in huis haalt.

Centrale en decentrale noodverlichting

Bij een decentrale noodverlichting is de batterijvoeding, voor de noodverlichting, in de armatuur geplaatst. Wanneer men een centrale voeding gebruikt dan zal deze ergens centraal in het gebouw geplaatst zijn. Om te kiezen tussen beide soorten is vaak de omvang van de installatie van belang. Ook centrale controlemiddelen spelen een belangrijke rol.

Vluchtweg Aanduiding

Een vlucht weg aanduiding is een type noodverlichting dat altijd zal moeten branden wanneer er mensen in de ruimte aanwezig zijn. Dat is wettelijk geregeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bioscopen. De pictogram armaturen zullen altijd moeten branden. Dat zal ook moeten wanneer de voorstelling draait. Een dergelijke noodverlichting mag niet hinderlijk zijn. Wanneer u al eens in een bioscoop bent geweest, dan zal u weten, dat dergelijke noodverlichtingen helemaal niet opvallen.
 

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!