(0297) 324260
Search
Close this search box.

Maak kennis met de nieuwe Nest Protect.

Bron: Matt Rogers, Oprichter en Chief Product Officer
https://nest.com/nl/
40 jaar geleden zag een brand er heel anders uit dan nu. Het duurde toen nog een halfuur voordat een ruimte in lichterlaaie stond. Nu is dat vaak minder dan vijf minuten. Moderne huizen hebben ander bouwmateriaal, synthetisch meubilair en een open inrichting, waardoor brand ineens een stuk gevaarlijker kan zijn.
Daarom moet je nu, meer dan ooit, op je rookmelder kunnen vertrouwen. En een piepgeluid is gewoon niet genoeg. Je hebt bruikbare informatie nodig, zodat je jezelf zo snel mogelijk in veiligheid kunt brengen. En je moet berichten kunnen ontvangen op je mobiel. Je rookmelder moet gewoon veel meer kunnen.
Woningbranden zijn veranderd. En je rookmelder moet zich daaraan aanpassen.
Vier op de vijf brandweerlieden in de VS zouden hun huis aan de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder toevertrouwen. Nu is ook de 2e generatie Nest Protect beschikbaar. Hij is helemaal opnieuw ontworpen, van binnen en buiten. Het is ons weer gelukt de rookmelder opnieuw uit te vinden.

Nieuwe Nest Protect. Nieuwe functies.

Bedrijven investeren vaak in speciale rookmelders die tot meer in staat zijn om hun kantoren en industriegebouwen te beschermen. Maar waarom zou je op kantoor een geavanceerdere brandmeldtechnologie gebruiken dan thuis? De Nest Protect is de eerste rookmelder die een foto-elektrische sensor van commerciële kwaliteit inzet voor huishoudelijk gebruik. We noemen dit de Split-spectrumsensor. Deze sensor speurt naar verschillende soorten rook met behulp van twee lichtgolflengten. Zo wordt zowel snel brandend als langzaam smeulend vuur snel gedetecteerd.
Dat is belangrijk om de meest voor de hand liggende reden: hoe sneller je brand ontdekt, hoe beter. Maar het is ook van belang omdat andere rookmelders vaak al alarm slaan als er een rookpluim vrijkomt tijdens het koken. Vervolgens sta je te wapperen met een theedoek, grijp je naar een bezem om de melder mee te porren en haal je hem uiteindelijk maar helemaal van het plafond. Dat past gewoon niet bij Nest.
Dankzij de snelle detectie van de Nest Protect krijg je eerst een Let op-melding: een zacht geluidsignaal en een stem die je vertelt dat het rookniveau toeneemt. Je kunt deze tijdige melding eenvoudig uitzetten. Geen paniek. Geen lawaai. Je zet gewoon het vuur wat lager, opent een raampje en gaat verder met koken.
Dit is deels te danken aan een nieuw ontworpen rookkamer die de kans op een vals alarm een stuk kleiner maakt. Alle foto-elektrische rookmelders zijn vatbaar voor stof, insecten en minuscule deeltjes die zich in de loop der tijd in de rooksensor verzamelen. Daarom heeft de 2e generatie Nest Protect een roestvrij stalen scherm met een patroon van zeshoekige gaatjes dat rook doorlaat en de rest buiten houdt. We hebben dit scherm speciaal ontwikkeld voor een betere doorstroom, en de luchtstroom uitgebreid getest.
In tegenstelling tot rook- en koolmonoxidemelders die je al na vijf of zeven jaar moet vervangen, gaat de Nest Protect een stuk langer mee. Dankzij zijn nieuwe, duurzame koolmonoxidesensor heeft hij een levensduur van tot tien jaar.
Het alarmsignaal dat je waarschuwt voor gevaar vormt het hart van elke rookmelder. Maar als de situatie onder controle is, heb je dat geluid niet meer nodig. Daarom heeft de nieuwe Nest Protect de functie ‘Afzetten met app’.
Dankzij ‘Afzetten met app’ kun je een alarm uitzetten met je mobiel via Bluetooth LE. Je hoeft dus geen keukentrap meer te beklimmen of met een theedoek te wapperen. Ga naar de bewuste ruimte en controleer of alles in orde is. Open vervolgens de melding op je mobiel. Deze wordt geopend in de Nest-app en heeft een knop Uitzetten. Tik op de knop en houd deze ingedrukt: je Nest Protect wordt stil.

De Belgische overheid raadt aan je melders één keer per maand te testen. Oftewel: de ladder op en de knop van je melder indrukken. Maar negen op de tien mensen voeren zo’n controle niet vaak genoeg uit. En dat is gevaarlijk. Daarom kon je met de eerste Nest Protect alle melders in huis testen met één druk op de knop en controleerde hij zichzelf continu. Maar nu hebben we het nog makkelijker gemaakt. De 2e generatie Nest Protect test zijn sensoren en batterijen nog steeds 400 keer per dag en laat je ’s avonds tijdens de Nachtwacht zien of ze goed werken. Maar daarnaast kun je al je melders ook handmatig testen via je mobiel. We noemen dit de Veiligheidscontrole. Hiermee kun je met één tik de sensoren, stroomtoevoer, wifi-verbinding, noodsirene en luidspreker van al je Nest Protects controleren.
Maar dat is nog niet alles. We willen zeker weten dat je het hoort als er iets mis is. Daarom controleert de 2e generatie Nest Protect elke maand automatisch zijn luidspreker en noodsirene met een zacht geluidssignaal van één seconde. Dit is de Geluidscheck, een functie die ook nog rekening met je houdt en probeert het geluid te testen als iedereen de deur uit is.

Over P. Hoekwater

P. Hoekwater B.V. is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
een vakkundig installateur met veel ervaring
een installateur die werk maakt van duurzame energie
maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

Meer informatie
Wilt u meer weten over de nieuwe Nest Protect of een vrijblijvende offerte aanvragen?
P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!