(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LED-Noodverlichting, regelgeving, aanleg en onderhoud

Noodverlichting – Regelgeving en normen, aanleg en onderhoud en LED-noodverlichting

Noodverlichting zorgt ervoor dat in geval van nood, alle personen in uw gebouw snel en veilig de weg naar buiten kunnen vinden. Bij stroomuitval of ontruiming bij brand blijkt dit zonder de juiste verlichting erg lastig te zijn. Zeker voor mensen die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn. Er vallen bij calamiteiten nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat zij niet tijdig de nooduitgangen weten te bereiken.
Daarom is noodverlichting belangrijk en moet het in een gebouw aanwezig zijn.

Noodverlichting: Belangrijker dan u denkt!

Noodverlichting wordt automatisch ingeschakeld als de elektriciteit uitvalt. De lampen zijn aangesloten op het lichtnet en op een batterij of noodstroomvoeding. Bij stroomuitval blijven deze lampen dus branden. Dat geldt ook voor de pictogrammen die wijzen naar de nooduitgangen.
Maar: noodverlichting is meer dan dat bordje ‘uit’ met het pictogram van een rennend mannetje. Het is ook verlichting van de vluchtroute zelf. En verlichting die ervoor zorgt dat personen die werken met gevaarlijke apparatuur of stoffen, door het wegvallen van de normale verlichting hun werk op een veilige manier kunnen beëindigen en de ruimte kunnen verlaten.

Regelgeving en normen

Noodverlichting moet aan allerlei regelgeving en normen voldoen. Deze staan vermeld in het Bouwbesluit, het Gebruiksbesluit en de Arbowet.
LED-noodverlichting logo-ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelatiesVolgens het Bouwbesluit 2012 heeft u bijvoorbeeld de plicht om ervoor te zorgen dat de installatie functioneert volgens de voorschriften en adequaat wordt beheerd, onderhouden en gecontroleerd.
De noodverlichtingsdeskundige van P. Hoekwater BV kent de actuele wet- en regelgeving tot in detail. Hij kan u helpen bij het voldoen aan alle wettelijke eisen. Van ontwerp en installatie tot het onderhoud en de jaarlijkse controle. Dat bespaart u tijd, kosten en moeite! En u minimaliseert de kans op onveilige situaties en eventuele boetes.

“Kennis van actuele wetgeving tot in detail”

Aanleg en onderhoud

LED-noodverlichting P Aanleg en onderhoud

Noodverlichting aanleggen gaat verder dan alleen een bordje met een pijl boven een nooduitgang bevestigen.
Wettelijke voorschriften, bouweisen en technische mogelijkheden maken het aanleggen, onderhouden en controleren van noodverlichting tot een vak apart. Een vak dat de speciaal opgeleide servicetechnici van P. Hoekwater BV als geen ander verstaan. Laat u daarom adviseren over het ontwerpen en aanleggen van de juiste noodverlichtingsinstallatie.
En geef het verplichte onderhoud en de periodieke controle in handen van de vakman. Hij weet wat er bij de jaarlijkse controle van belang is en vervangt tijdig (om de 4 jaar) de accu’s. Wilt u helemaal geen omkijken hebben naar uw noodverlichtingsinstallatie? Sluit dan een onderhoudscontract af. Dan weet u zeker dat alles in orde is. Dat is wel zo veilig.

“Controle in de handen van een vakman”

LED-Noodverlichting

LED-noodverlichting P EnergiezuinigDe ontwikkelingen op het gebied van noodverlichting staan niet stil. Steeds meer wordt bijvoorbeeld LED-verlichting toegepast. LED-noodverlichting heeft een lange levensduur en een uitstekend rendement en is daardoor zeer energiezuinig (tot wel 60% besparing). Bovendien zijn de armaturen onderhoudsarm.
Zonder verlies aan kwaliteit kunt u hiermee dus structureel uw energie- en onderhoudskosten verlagen.

“LED: Tot wel 60% besparing!”

 

Over P. Hoekwater

P. Hoekwater BV is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
een vakkundig installateur met veel ervaring
een installateur die werk maakt van duurzame energie
maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

Meer informatie
Meer weten over noodverlichting?
P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!