(0297) 324260
Search
Close this search box.

Kinderveilige wandcontactdozen

kinderveilige wandcontactdozen

Kinderveilige wandcontactdozen. Wandcontactdozen liggen voor kinderen in principe binnen handbereik. Het is daarom belangrijk dat deze nu ook kinderveilig zijn, om elektrische schokken te voorkomen. Een schok van 230 Volt is nou eenmaal niet niks, daarom is het erg belangrijk om je wandcontactdozen te beveiligen. Er zijn meerdere manieren om je wandcontactdozen te beveiligen.

Kinderveilige wandcontactdozen.

Het is de meest duurzame oplossing en de ideale manier van beveiligen. Bij deze kinderveilige wandcontactdozen worden de openingen afgedekt door pennen die alleen maar wijken als op beide openingen tegelijk druk wordt gezet. Kinderen zouden dus in beide openingen tegelijk moeten prikken met ongeveer dezelfde druk en de meeste lukt dat niet zomaar. De kinderveilige wandcontactdozen zijn tot nu toe het beste beveiligd. De kinderveilige wandcontactdoos van Gira met randaarde en geïntegreerde verhoogde aanrakingsbeveiliging kan de oplossing zijn.

Afdekplaatjes

Afdekplaatjes worden vast geplakt of geklemd op de wandcontactdozen. Het heeft een veermechanisme dat het afdekplaatjes meteen voor de opening draait als de stekker eruit wordt getrokken. De afdekplaatjes hoeven niet verwijderd te worden, als je de wandcontactdoos in gebruik hebt. Houd er rekening mee of het afdekplaatje voor geaarde of on-geaarde wandcontactdozen bedoeld is bij aanschaf. Ook zijn de afdekplaatjes niet geschikt voor zwaardere apparaten, zoals een wasmachine of -droger. Hierdoor kan het plaatje eventueel smelten. Plak het afdekplaatje goed vast, zo kan het er niet af vallen.

Losse pluggen

Losse pluggen kunnen in de wandcontactdoos geplaatst worden. Deze kun je er zelf in- en uithalen. Dit komt vaak in de vorm van een zuignap of ‘sleuteltje’. Dit moet je wel telkens weer doen als je de wandcontactdoos gebruikt hebt. De kans dat je dit vergeet, is niet uit te sluiten. Sommige losse pluggen kunnen zelfs verwijderd worden door kinderen. Deze manier van beveiligen is wel geschikt voor wandcontactdozen die weinig tot zelden worden gebruikt.
Wil je graag dat je wandcontactdozen in je woning goed beveiligd zijn voor je kinderen? Dat kan met P.Hoekwater B.V.! P.Hoekwater B.V. kan de kinderveilige wandcontactdozen van Gira voor jou leveren én installeren. Tevens voor inbraakpreventie en andere beveiligingssystemen. Dit vereist goede kennis van elektrotechniek. Neem nu contact op met P.Hoekwater B.V. via [email protected] of bel op (0297)324260.

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!