(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Je zou als een speer woningen moeten bouwen’

woningen bouwen

bron: AALSMEERVANDAAG
tekst Leni Paul, foto’s Arjen Vos
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek waarin we bekende en/of minder bekende plaatsgenoten een aantal vragen voorleggen over ons dorp. We erkennen volmondig dat we hierbij geïnspireerd werden door dagblad Het Parool dat er onder de naam ‘Mijn Amsterdam’ de laatste pagina’s van de zaterdagbijlage mee vult. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ geven wij er onze eigen slinger aan en noemen het ‘Aalsmeer/Aalsminder’. In vriendenboekstijl wordt belicht wat mooi gevonden wordt en wat beter kan. We trappen de komende weken af met de ‘vrienden van AalsmeerVandaag’, te beginnen met Frans Sparnaaij van de firma Hoekwater BV.

‘Aalsmeer/Aalsminder’

Frans Hendricus Sparnaaij is een geboren en getogen Aalsmeerder. Op zijn 33e nam hij de zaak over van Piet Hoekwater en bouwde deze in de loop der jaren uit tot het bekende elektrotechnisch installatiebedrijf De Elektroloog aan de F.A. Wentstraat. Frans is getrouwd, heeft vier volwassen kinderen en sinds enkele maanden een kleindochter.
woningen bouwenIk voel me Aalsmeerder/Kudelstaarter
“Kudelstaarter voel ik me niet, hoewel ik er al 35 jaar woon. Kijk, ik ben in het Farregat geboren en op een of andere manier voel ik me geen Kudelstaarter, hoewel ik er wel mijn vrouw op het carnaval heb leren kennen.”
Mijn favoriete Aalsmeerder of Kudelstaarter
”Dat is mijn vrouw Marlouk Sparnaaij-Verschueren. Vandaag, de dag van ons gesprek, vieren we toevallig ook haar 60e verjaardag. Ze is de spil van ons gezin van twee zoons, twee dochters, drie schoondochters, één schoonzoon en één kleindochter. Buiten het moederschap is Marlouk ook nog enkele dagen onderwijzeres en zet ze zich in voor Kudelstaart voor Kudelstaart. Dinsdag is er nu de oppasdag bij de kleindochter en dan zorg ik ervoor dat ik daar ook aan het eind van de middag bij kan zijn. Toen mijn kinderen klein waren kwam het er nooit van, toen was ik altijd maar druk.”
Wat is volgens jou het mooiste gebouw in onze gemeente? 
”Daar hoef ik niet over na te denken. Het mooiste gebouw is de watertoren. Steevast als we twee weken met vakantie zijn geweest en je ziet de watertoren dan weer, dan weet je, we zijn weer thuis.”

De mooiste straat
“Met een knipoog naar mijn eigen bedrijf: de mooiste straat is de F.A. Wentstraat. De straat is helemaal gerenoveerd en binnenkort wordt hij feestelijk geopend door wethouder Van Rijn. We gaan van die opening een spektakel maken. Mike Multi van buurman Multi Supplies heeft hier op zakelijke manier bezielend leiding aan gegeven.”

Het mooiste kunstwerk
“Ik heb niet zo veel met kunst, ben eigenlijk een cultuurbarbaar. Als ik dan toch een antwoord moet geven: ik vind die openbare kasten die zijn beschilderd wel mooi. Zo staat er een prachtig beschilderde kunstkast met een kleurige vogel in Kudelstaart in de Schweitzerstraat.”

woningen bouwenWat kan beter in de gemeente?
“Het al jaren onbeheerd staande oude postkantoor aan de Stationsweg. Aalsmeer vergrijst, laten ze op die plek eens huizen voor jongeren gaan bouwen.”

Wie of wat moet met pek en veren het dorp uit?
“Dat zijn de lege panden in de Zijdstraat. Op die plaatsen zou je als een speer woningen moeten bouwen. Is de Zijdstraat nog een winkelstraat? Nee. Er moeten ook huizen komen, waarom mixen we dit niet met de winkels? Dan krijg je een veel beter beeld dan nu.”

Waar zou je in Aalsmeer of Kudelstaart niet dood gevonden willen worden?
“Voorlopig wil ik nergens aan dood. Ik ben nu 62 en hoop honderd te worden. Mijn voorganger Hoekwater stopte met zijn bedrijf toen hij vierenzeventig werd. Hij had een positieve instelling en werd 98 jaar oud. Wat dat betreft lijk ik wel op hem. Hij zei altijd: ‘je moet niet denken in problemen, maar in oplossingen’ en dan kan je 100 jaar worden.”

woningen bouwenMijn café
“Lunchroom Vleghaar. Zaterdag tussen twaalf en één uur zitten we bij J.P. Vleghaar en Angélique Dol. Ze hebben onder andere lekkere soep en het is de gezelligste tent in de gemeente.”

Mijn restaurant
“Mijn favoriet is Oevers in Kudelstaart. Rob Amelsbeek doet het geweldig. Donderdag is thuis mijn wekelijkse kookdag, maar omdat het dan altijd beperkt zou blijven tot het openmaken van een blik appelmoes gaan we dus altijd naar Oevers.”

Mijn kapper
“Hairstudio Get The Look in de Ophelialaan.”

Mijn winkel
“Gentlemen’s Place in de Zijdstraat. Daar zitten vakmannen en daar moet je zijn in het dorp als je goed gekleed wil zijn.“

Mooiste herinnering
“Voor de eerste keer vader worden. En ook de eerste keer opa worden. Heel bijzonder. En ik hoop dat er nog eens kleinzoon komt die dan, net als mijn vader Hendricus Cornelis zal worden genoemd.”

Hier sport ik graag
“Een of twee keer per week ga ik golfen op het Golfpark in Wilnis. Tot 1991 heb ik veel gesport bij Wielervereniging H.C. De Bataaf in Zwanenburg. daar ben ik in 1991 mee gestopt. En nu golf ik, heerlijk om te doen.”

Tofste evenement
”Dat is Vuur en Licht op het water, waarbij we ook als sponsor zijn betrokken. Ik bewonder Mike Multi en Ap Eigenhuis die dit elk jaar weer voor elkaar krijgen.“

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!