(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het hele jaar door schone energie!

Schone energie
bron: INTO BUSINESS
tekst: Martin Hoekstra | foto’s: Martine Goulmy

Het hele jaar door schone energie!

Het meer dan 73 jaar oude elektrotechnisch installatiebedrijf P. Hoekwater B.V. – De Elektroloog Aalsmeer is partner van Uw Duurzaam Installateur, een netwerk van zo’n 50 installatiebedrijven door heel Nederland.Geregeld vinden er meetings plaats, waar informatie wordt uitgewisseld en waar nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Zo kreeg Frans Sparnaaij, sinds midden 1991 directeur-eigenaar van P. Hoekwater B.V., kennis van het Hager E3/DC Power Station.

Als eerste bedrijf in de regio heeft De Elektroloog Aalsmeer eind 2021 bij het eigen bedrijf een Power Station PRO van Hager geplaatst. “Dit is een energie-opslagsysteem”, legt Frans uit. “De eigen opgewekte energie vanuit de zonnepanelen wordt opgeslagen in een batterij en kun je op een later moment gebruiken.”
Tien jaar geleden werd het dak van het pand aan de F.A. Wentstraat in Aalsmeer al voorzien van 20 zonnepanelen. Het Power Station is aan de zonnepanelen gekoppeld. Ook is er gezorgd voor een koppeling met een laadpaal om elektrische auto’s te kunnen laden. “Daarnaast fungeert
het Power Station ook nog als noodstroom bij stroomuitval”, voegt Frans toe.
Tijdens die betreffende meeting werd aanwezigen gevraagd wie er mee wilde doen. Frans hapte toe.
“Laten we nou niet achteraan gaan lopen, maar voorop. Inmiddels hebben we de trainingsdagen achter de rug en zijn we opgeleid tot gecertificeerd partner van het Hager E3/DC Power Station. Samen kunnen we nu de markt op.”

Pilotsessie

Doordat P. Hoekwater dealer is geworden, werd er een pilotsessie bij het bedrijfsgebouw in Aalsmeer uitgevoerd. “We hebben zo’n set gekocht en geïnstalleerd, Hager heeft alles in bedrijf gesteld. Naar volle tevredenheid”, zegt Frans. “We hebben een werkend systeem. Laat de zon nu maar zijn werk doen en zorgen dat de batterijen gevuld worden. Dan kunnen we schone energie gebruiken wanneer en waarvoor we dat wensen. Zo zijn we minder afhankelijk van het lichtnet en hebben we door middel van de zonnepanelen gratis energie, ook als de zon niet schijnt. Het hele jaar door!”

Batterijset

Het Power Station is geschikt voor het MKB en de wat luxere woningen. “Als je het systeem via een B.V. aanschaft, kun je aanspraak maken op Energie Investerings Aftrek”, geeft Frans te kennen. Daarnaast wordt vanaf 2023 de salderingsregeling voor zonnepanelen langzaam afgebouwd. Nu krijg je voor teruggeleverde energie nog net zoveel als je betaalt voor de stroom die je afneemt van energiebedrijven. “Doordat dit langzaam wordt afgebouwd, is het verstandig om nu al te kijken naar de mogelijkheden van energieopslag. Door het succes van elektrisch vervoer en PV-panelen staat de infrastructuur ook onder druk. Om het net te ondersteunen, is een batterijset dé ideale oplossing, Wij doen mee om het energienet een beetje stabieler te maken.”

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

In de ogen van Frans Sparnaaij heb je drie eigenschappen nodig om succesvol te zijn: passie, bezieling en beleving. “Voor minder gaat het niet”, legt Frans uit. “Klanten moeten tegenwoordig een duur uurloon betalen en dan moet je gewoon je stinkende best doen.” De zes monteurs van De Elektroloog Aalsmeer zijn zich daarvan doordrongen.
Een andere belangrijke pijler voor succes is samenwerken. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder! De essentie van het succes van nu en naar de toekomst toe
is samenwerken”, stelt Frans, die al meer dan 30 jaar de scepter zwaait bij het 73 jaar in Aalsmeer gevestigde elektrotechnisch installatiebedrijf. “Zonnepanelen doen we veelvuldig, maar vaak in samenwerking.
Bijvoorbeeld met Energie Aalsmeer Duurzaam of Experion B.V. uit Hillegom. Wij doen dan het wisselstroomgedeelte, de voedingsstructuur en de aanpassingen aan de meterkast. Zij houden zich bezig met de zaken op het dak. Dat is een buitengewoon goede keuze geweest. We werden niet gelukkig om veelvuldig op het dak te werken.”

Interesse?

Wie interesse in deze vorm van energieopslag heeft, is welkom om bij P. Hoekwater B.V. langs te komen om de werking en toepassing van het E3/ DC Power Station PRO te bekijken. “Wij profiteren van een zonnig weekend wanneer er in ons bedrijf nauwelijks energie wordt gebruikt!”

Over P. Hoekwater

P. Hoekwater B.V. is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
een vakkundig installateur met veel ervaring
een installateur die werk maakt van duurzame energie
maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

Meer informatie
Wilt u meer weten over schone energie?
P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
Met vriendelijke groet,

Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!