(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het belang van een brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie, is dat niet overdreven? Let maar eens op hoe vaak u in de krant ziet staan dat mensen gered zijn door een brandmeldinstallatie. Bijvoorbeeld bij een zorginstelling waar bewoners en personeel daardoor op tijd geëvacueerd konden worden. Met een brandmeldinstallatie kunt u in een vroeg stadium signaleren dat er brand is in uw woonhuis of bedrijf. Vervolgens kan er actie worden ondernomen. Een brandmelder redt mensenlevens en geeft ook een veilig gevoel.

Brandpreventie

Op zakelijk gebied zijn er tal van maatregelen verplicht als het gaat om brandpreventie. In een zakelijke omgeving stelt de gemeente, verzekeraar of brandweer vaak een brandmeldinstallatie verplicht. Dit is het geval bij bijvoorbeeld hotels, kinderdagverblijven en verzorgingshuizen.
Wat komt hier allemaal bij kijken? Er moet dan een programma van eisen (PvE) opgesteld worden. Hier is geen standaard programma voor, omdat ieder pand andere afmetingen en een andere functie heeft. Ook het risico verschilt per situatie. De installatie wordt dan aangelegd aan de hand van het PvE en ook volgens de Nederlandse en Europese eisen van de NEN 2535 en de NEN 2575. Dit zijn de normen voor brandmeldinstallaties en brandveiligheid voor gebouwen. Op deze manier wordt er preventief voor gezorgd dat de schade en ongevallen bij een brand beperkt blijven. Een klein brandje kan zich namelijk snel uitbreiden tot een uitslaande brand, wat desastreuze gevolgen kan hebben voor uw bedrijf en nog veel erger, voor uw personeel !

Brandveiligheid thuis

Bij u thuis bent u uiteraard zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Per 1 januari 2015 treedt de nieuwe Wet langdurige zorg (WLZ) in werking. Op deze wijze wil het kabinet bereiken dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen voordat ze naar een zorginstelling gaan. We hebben het hier echter over een kwetsbare groep mensen waarbij veiligheid een zekerheid moet zijn.
Het is dus belangrijk om ook bij u thuis de brandveiligheid in orde te hebben. Het is ook bij u thuis mogelijk om een brandmeldinstallatie aan te leggen die bij detectie van brand dit doormeldt aan de brandweer. Daarnaast is het altijd raadzaam om een brandblusser in huis te hebben waarmee kleine brandjes snel en veilig geblust kunnen worden. Laat deze brandblusser wel jaarlijks controleren door een installateur om te garanderen dat deze nog goed functioneert.
Wilt u weten voor welke brandmeldinstallatie u het beste kunt kiezen? Wilt u ook meer weten over brandmeldinstallaties en de mogelijkheden voor uw eigen bedrijf of woning? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder.

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!