(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het belang van een aardlekschakelaar!

Hoekwater_Aartlekschakelaar

Een aardlekschakelaar, heeft u er wel een? Zo ja, test u deze regelmatig?

Een aardlekschakelaar is dé aanvullende beveiliging voor mens en dier in de elektrische installatie. De aardlekschakelaar vergelijkt de inkomende en uitgaande stroom. Als deze niet hetzelfde is onderbreekt de aardlekschakelaar direct de stroomtoevoer.

Aantal groepen

Per aardlekschakelaar mogen er maximaal 4 groepen worden aangesloten. Heeft u een nieuwe vaatwasser, droger, oven/magnetron of een ander apparaat gekocht wat meer dan 2000 watt energie verbruikt? Zorg dan niet alleen voor aanleg van een nieuwe groep, maar check ook het aantal groepen. Als dit meer dat 4 groepen zijn, laat dan ook een tweede installeren.

 Testen van aardlekschakelaar

De fabrikanten raden aan om de aardlekschakelaar elke maand te testen. Dit is eigenlijk heel eenvoudig, schakel de aangesloten elektrische apparatuur uit. Op elke schakelaar zit een testknop (T), druk deze in en de aardlekschakelaar moet direct uitschakelen. Als dat gebeurt werkt de schakelaar goed. Vervolgens schakel je ‘m weer in en werkt de beveiliging. Mocht deze niet uitschakelen bij de test, neem dan contact op met een elektricien.
Het nadeel van het testen van de aardlekschakelaar is dat alle elektrische apparatuur ook uitschakelt. Digitale klokken of wekkers, thermostaten, etc. moeten erna weer opnieuw worden ingesteld. Daarom is het handig om sowieso te testen bij de overgang van zomer- naar wintertijd en andersom. Dan moeten de apparaten toch opnieuw worden ingesteld.
Heeft u vragen over de aardlekschakelaar in uw groepenkast? Neem dan contact op met P. Hoekwater B.V.

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!