(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

GIRA domotica systemen – Op leeftijd maar toch comfortabel en veilig wonen!

Gira Domotica Systemen

Op leeftijd, maar toch comfortabel en veilig thuis blijven wonen!

Iedereen wil zo lang het maar mogelijk is tussen de eigen vier muren blijven wonen. Maar de eigen woning is niet alleen emotioneel gezien de juiste plaats om oud te worden, ook economisch gezien is dit de beste oplossing. Het is bekend dat wonen in een verzorgingstehuis erg duur is en voor velen daarom een zware financiële last betekent. Wie op leeftijd is, maar comfortabel en veilig thuis wil blijven wonen, moet het huis of de woning passend laten ombouwen. De moderne gebouwtechniek (GIRA domotica systemen) kan hierbij behulpzaam zijn, een techniek zoals Gira deze in de vorm van vele verschillende producten en oplossingen levert.
GIRA Domotica SystemenWie ouder wordt, voelt zich vaak niet meer zo veilig als toen hij nog jong was. Met onze  GIRA domotica systemen kan dit veiligheidsgevoel weer worden versterkt. Bijvoorbeeld aan de voordeur van het huis of de woning. Welke oudere is niet blij met het bezoek van de kinderen of kleinkinderen? Maar bij ander “bezoek” is het verstandig vooraf te controleren wie voor de deur staat, voordat men deze opent. Het Gira deurstation dient als spreek- en bedieningseenheid voor toepassing buitenshuis. De video-uitvoering van dit station is uitgerust met een kleurencamera. Wanneer het donker wordt, schakelt deze van de dagstand over naar de nachtstand. Met extra verlichting blijft het gezicht van de bezoeker duidelijk herkenbaar. Wie gaat voor een verfijnd uiterlijk, kan kiezen voor het Gira deurstation Edelstaal – de gepolijste frontplaat uit hoogwaardig V2A roestvast staal zorgt niet alleen voor een aantrekkelijk en eigentijds uiterlijk, maar is bovendien bijzonder sterk en daardoor vandalisme-veilig en weersbestendig.

Zien wie voor de deur staat – zelfs vanuit bed

gira-domotica-systemen-gira-video-terminalMet het Gira huisstation Video Opbouw Plus voor toepassing binnenshuis, ziet u direct wie bij u voor de deur staat wanneer hij/zij aanbelt. En natuurlijk kunt u via het station met de bezoeker spreken en – indien gewenst – voor hem/haar de deur openen. Ongewenst bezoek blijft zo buiten. Het huisstation kan – bijzonder praktisch – direct naast het bed worden geïnstalleerd, zodat bedlegerige bewoners met bezoekers kunnen communiceren, zonder hiervoor op te hoeven staan. Heeft u het liever iets groter? Dan is de Gira Video Terminal iets voor u: via een 5,7″-kleurendisplay (14,5 cm) met hoge resolutie geeft dit toestel een uitstekend beeld – zelfs wanneer u het scherm onder een hoek bekijkt. De bediening is zeer eenvoudig via een gecombineerde draai- en drukknop met achtergrondverlichting en vier grote functietoetsen.

Gira Sensotec en Gira Sensotec LED

GIRA Domotica Systemen - SensoTecDe Gira Sensotec en Gira Sensotec LED zorgen voor meer veiligheid in het donker en zijn vooral geschikt voor ouderen: de hogefrequentiesensoren schakelen automatisch de verlichting in wanneer ze bewegingen detecteren. Terwijl de Gira Sensotec de ruimteverlichting gedimd inschakelt, beschikt de Gira Sensotec LED over geïntegreerde LED-oriëntatieverlichting. Bij detectie van een beweging zorgt de geïntegreerde LED voor een gepaste verlichting van de omgeving, waardoor het mogelijk wordt zich in de ruimte te oriënteren. Om verblinding te voorkomen, kan de verlichting worden ingesteld op de gewenste sterkte. Wordt meer licht benodigd, dan kan de gebruiker de ruimteverlichting contactloos met één beweging op volle sterkte inschakelen. Hiervoor is niet meer nodig, dan het benaderen van de Gira Sensotech tot op ong. 5 cm en het maken van een handbeweging.

Tijdschakelfuncties voor jaloezieën en contactdozen

Op voortgeschreden leeftijd nemen de krachten vaak af. Het openen en sluiten van zware jaloezieën kan daardoor een zware opgave worden. Met de Elektronische Jaloeziebesturing van Gira worden uw jaloezieën volledig automatisch voor u opgerold en neergelaten. Zodra de gewenste tijden zijn geprogrammeerd, worden de jaloezieën geheel zelfstandig, punctueel en automatisch voor u bewogen. U kunt tijden programmeren voor het oprollen en neerlaten op zowel werkdagen als gedurende de weekeinden. Handbediening en uitschakeling van de automaat is uiteraard te allen tijde mogelijk. Tijdschakelfuncties zijn ook verkrijgbaar met behulp van de Gira veiligheidswandcontactdozen met tijdschakelaar. Om aanbranden op effectieve wijze te voorkomen, voorziet deze praktische schakelcombinatie koffiezetapparaten en andere verbruikers die gevaar kunnen opleveren slechts gedurende een bepaalde tijd van stroom, om deze daarna uit te schakelen. Dankzij de grote draaiknop is de tijdschakelklok net zo eenvoudig te bedienen als een eierwekker.
Bron tekst en Beelmateriaal: www.gira.nl

Over P. Hoekwater

P. Hoekwater B.V. is partner van GIRA en is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
een vakkundig installateur met veel ervaring
een installateur die werk maakt van duurzame energie
maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

Meer informatie
Meer weten over GIRA?
P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!