(0297) 324260
Search
Close this search box.

Energielabels, hoe zit het precies?

Inbraakpreventie

We moeten allemaal duurzaam omgaan met energie. De overheid probeert dit op allerlei wijzen te stimuleren. De energielabel toekenning is er één van.

Energielabel op uw woning

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en verlichting en zonnepanelen.

Energielabel op uw woning, voorkom een boete!

In januari en februari 2015 krijgen alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuis gestuurd. Deze kunt u definitief maken door uw persoonlijke situatie door te geven. Bij verkoop of nieuwe verhuur is een definitief label verplicht, de boete bij ontbreken van het label kan oplopen tot maximaal 405 euro.
Leuk deze maatregelen, maar wat levert het u op?

Fors besparen met HR-glas

De meeste warmte in uw huis gaat verloren via de ramen.
Met HR-beglazing kunt u veel geld besparen op uw energiekosten. Doordat het warmteverlies in huis beperkt blijft, hoeft u de verwarming minder hard te stoken dan bij dubbele en enkele beglazing. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk kan deze besparing oplopen tot € 120 per jaar. Vergeleken met enkele beglazing bespaart u zelfs tot wel € 260 per jaar.

Besparen met verlichting

80-90% energie besparen, dat klinkt super toch? Het kan door over te gaan op LED-verlichting. LED is energiezuinig en gaat veel langer mee. De kwaliteit van het licht is optimaal en tegenwoordig is de kleur niet meer kil en ongezellig. De terugverdientijd is minder dan 2,5 jaar en de investering meer dan waard. Wilt u meer weten over verlichtingsbesparing? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Zonnepanelen, wat levert het op?

Zelf stroom opwekken, steeds meer mensen doen het. Maar wat levert het uiteindelijk op? De terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie is gemiddeld 8 tot 9 jaar. U bespaart op uw energierekening en je draagt bij aan een beter milieu. Meer weten? Neem contact met ons op.
De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn:

  • Comfortabeler wonen
  • Lagere energierekening
  • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu
  • Waardestijging van de woning

Wilt u weten of uw huis energiezuinig is, of hoe u dit kunt realiseren? Wij kunnen u adviseren in het duurzamer maken van uw woning. Neem contact met ons op om de Energiescan bij u te laten uitvoeren.

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!