(0297) 324260
Search
Close this search box.

Empathische Woning

Empathische Woning

bron: Empatische Woning

Empathische Woning

“Een woning moet meer bieden dan een dak boven je hoofd, zeker voor senioren”, “Wat als het huis deels taken van de mantelzorger of zorg over kan nemen?”, “Een empathische woning dus, die jou ‘kent’, meevoelt en reageert op je behoeften en zorgt dat je bijvoorbeeld voldoende beweegt, je verzorging op maat biedt en zo bijdraagt aan behoud van je gezondheid.”

prof.dr.ir. Masi Mohammadi

Onderzoeksprogramma

Het onderzoeksprogramma ‘Empathische woning’ is gericht op de drie hoofd bouwelementen in een gebouw: vloer, wanden en dak. Binnen deze thema’s werken groepen studenten, onderzoekers, docenten en marktpartijen in co-creatie samen om innovatieve (woon)concepten in de praktijk te onderzoeken, vorm te geven, te ontwikkelen, te realiseren en te testen.

Voor dit doel is in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven een demo- en onderzoekswoning gerealiseerd op het Industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk 73 te Arnhem.

De onderzoekswoning is een instrument (proeftuin) voor kennistransfer en praktijkbestendig maken van de theoretische concepten, die ontwikkeld zijn in ons onderzoeksprogramma ‘Empathische woonomgeving’. Het doet dienst als laboratorium voor studenten, showcase voor onderzoek en inspiratie voor bezoekers.

Showcase – een plek om de (onderzoeks)ontwikkelingen te laten zien

Laboratorium – studenten en onderzoekers kunnen experimenteren

Inspiratie – bezoekers kunnen inspiratie opdoen

Projecten

Binnen het onderzoeksprogramma ‘Empathische Woonomgeving’ zijn er diverse projecten geïnitieerd. Ieder project heeft zijn eigen projectleider, partners en tijdspad. Alle projecten vallen onder de collectie ‘het huis als mantelzorger‘.

 

 

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!