(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elektrische auto handig opladen met laadpaal

elektrische auto opladen met laadpaal oplaadpunten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een elektrische auto, heeft u hem al of bent u van plan er één te kopen? De elektrische auto is tegenwoordig erg populair. De auto’s zijn laag in brandstofverbruik dus milieuvriendelijk. Heeft u ook al een oplaadpunt ervoor? P. Hoekwater B.V. kan een oplaadpaal leveren én installeren!
’s Nachts laten opladen, terwijl u ‘s ochtends de auto pakt om naar werk of school te gaan…ideaal toch?

Elektrische auto

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektrische motor. De motor maakt gebruik van elektriciteit uit oplaadbare accu’s. De accu’s worden opgeladen via een aansluiting op het stroomnet. Een aantal jaren geleden waren de accu’s nog zwaar van gewicht, tegenwoordig zijn ze een stuk lichter en krachtiger. Traditionele of hybride auto’s bezitten een verbrandingsmotor, maar de elektrische auto niet. Hierdoor zijn de brandstofkosten lager, zijn er geen uitlaatgassen waardoor het milieuvriendelijk is. Andere voordelen zijn:

  • Betrouwbare techniek
  • Onderhoudsarm
  • Geen betalingen aan BPM en wegenbelasting (ook weer fijn voor de portemonnee)

elektrische auto opladen oplaadpaal
De techniek in elektrische auto’s is nog aan het voortzetten. De elektrische auto’s hebben op dit moment nog niet een heel groot bereik op het gebied van afstanden. Ook de oplaadtijden duren nog best lang. Zeker als dat alleen thuis kan, maar ook langs de snelwegen is er al de mogelijkheid om op te laden. In de toekomst zal het bereik groter gaan worden en bij de oplaadpunten zal het opladen sneller gaan.

Laadpalen (oplaadpunten)

Om uw elektrische auto op te laden is een laadpaal nodig. Hoe zit het dan met de beveiliging? Door middel van een laadpas kan de laadpaal worden gebruikt. Deze laadpas werkt en geldt ook als betaalpas bij publieke laadpalen.
Opladen elektrische auto oplaadpaal

Soorten laadpalen

Er zijn drie verschillende laadpunten:

  • een oplaadpaal voor thuis:
  • een publieke laadpaal (gemeente)
  • snellaadpaal

De duur van het opladen is afhankelijk van hoe leeg de accu’s zijn en hoe snel uw elektrische auto kan opladen. Thuis kan het zomaar 8 tot 10 uur duren, bij een publiek oplaadpunt ben je al gauw 4 uur kwijt, maar bij een snellaadpunt kan het binnen een half uur gepiept zijn. Wel moet uw elektrische auto kunnen snelladen.
Is het opladen dan wel veilig? Ja zeker! Er is een verplichte volgorde van handelingen die risico’s uitsluiten. De kans dat iemand uw stroom ‘steelt’ is niet mogelijk. De laadpas is nodig om de laadpaal met het stopcontact te vergrendelen. Als de stekker uit het stopcontact wordt gehaald, stopt het proces. Wel moet u rekening houden met hoe u de laadkabel neerlegt, omdat er mensen kunnen struikelen.
Uw laadpaal (oplaadpunt) aanschaffen én laten installeren? Neem dan contact op met P. Hoekwater B.V.! Via [email protected] of bel op 0297-324260.
P. Hoekwater B.V. levert en installeert ook zonnepanelen, alarmsystemen of domotica systemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Oplaadpunt elektrische auto aanvragen?

Wilt u graag één of meerdere oplaadpunten voor uw elektrische auto aanvragen? Vul dan hieronder uw gegevens in en klik op versturen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

[/vc_column_text][contact-form-7 id=”372″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!