(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een toekomstgericht en energiezuinig kantoor? Zo doet u dat!

Energiezuinig kantoor

bron: Uw Duurzame Installateur
auteur: Tjitske Pouw

Ook uw bedrijfspand moet in 2023 energielabel C hebben!

Bent u al op de hoogte van de nieuwste regels van het energielabel van uw bedrijfspand?  Hoogstwaarschijnlijk moet ook uw kantoorpand energielabel C in 2023 hebben. Dat komt toch langzamerhand echt dichterbij.
Nu het beter gaat met de economie zijn bouwbedrijven, aannemers en elektriciens erg druk. Ze kunnen niet zomaar binnen een week bij u op de stoep staan om de nodige aanpassingen te analyseren en uit te voeren. U kunt dus beter maar vast beginnen met de eerste plannen.

Energiezuinig kantoor, waar te beginnen?

Een mooie start is de verlichting. De kans is groot dat u nog oude tl-bakken heeft hangen en dat u eigenlijk ook gewoon veel te veel betaald aan energie. Wist u dat u wel tot 70% kan besparen op verlichtingskosten? De overstap naar LED-verlichting is een goede start onderweg naar energielabel C. Niet alleen met de overstap naar LED-verlichting kunt u veel besparen maar in combinatie met bewegingsmelders en daglichtdetectie is dit nog veel meer!

Het slimme energiezuinig kantoor

Besparen en de toekomst gaan hand in hand. Het is niet alleen tijd voor een energiezuinig kantoor, maar ook tijd voor een slim kantoor. Huis-automatisering, domotica zijn termen die u waarschijnlijk ook steeds vaker langs hoort komen. Maar wist u dat dit ook mogelijk is op kantoor?
Slimme verlichting, slimme klimaatbeheersing en automatische zonwering zijn tegenwoordig heel normaal en dragen bij aan een betere en productievere werkomgeving.  Als u dan ook zelf energie opwekt door middel van zonnepanelen is wat u opwekt en exact verbruikt terug te zien in de energie-monitoring. Zo kunt u dit altijd aanpassen en blijven meten.

Verlichting gericht op de toekomst, nog slimmer!

Wist u dat er u verlichting is waarbij u dit met een app eenvoudig kan instellen en besturen per ruimte?
Moeten de lampen op de gang en toilet aan gaan bij beweging? Wilt u in de vergaderruimte minder licht als de beamer aan staat? Het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt? Dit is geen probleem. U heeft maximale controle over alle  lampen. Klaar voor de toekomst en energiebesparend.
Wilt u meer weten, uiteraard komen wij graag langs om te kijken wat er bij u mogelijk is.

Regeling energielabel C

Weet u welk energielabel uw pand heeft? Dit kunt u checken op ep-online.nl. Heeft u op dit moment een energielabel A, B of C? Dan voldoet u aan de juiste eisen. Heeft u nu energielabel D t/m G? Dan kan het goed zijn dat u zonder bouwkundige ingrepen energielabel C kan behalen. Wij kunnen hier u bij adviseren en de nodige aanpassingen voor u doen.
Kantoren van minimaal 100m2 komen in aanmerking voor deze regeling. Gebouwen met een nationale monumentale status, binnen 2 jaar gesloopt worden of gebouwen waarvan minder dan 50% als kantoor wordt gebruikt vallen buiten de regeling. Denk hierbij aan grote hallen of loodsen met maar een klein kantoor.
Inmiddels heeft de regering aangekondigd dat in 2050 energielabel A de standaard zal zijn. Heeft uw kantoor in 2023 nog geen energielabel C? Dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt. 

Kosten, verantwoordelijkheden en subsidies

Huurders en verhuurders van een pand delen de verantwoordelijkheid en de kosten voor deze verduurzaming. Is dit niet afgesproken in een huurovereenkomst of komen de partijen er niet uit dan zijn de Algemene Voorwaarden van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) een hulpmiddel.
Een voorbeeld: vervanging van grootschalige installaties komen in de regel voor de rekening van de verhuurder, maar de kosten van de vervanging van verlichting zijn dan voor de huurder.
Een schatting van de kosten: Een gebouw met F-label of hoger vraagt om een investering van ongeveer €15 per vierkante meter, terwijl het upgraden van G naar C tussen €39 en €71 per vierkante meter kost.
Vergeet de subsidies van rvo.nl niet! De EIA, de ISDE en de SDE+ zijn subsidies waar u misschien ook wel voor in aanmerking komt.

Over P. Hoekwater

P. Hoekwater B.V. is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
een vakkundig installateur met veel ervaring
een installateur die werk maakt van duurzame energie
maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

Meer informatie over het energiezuiniger en toekomstgerichter maken van uw kantoor?

P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
UwDuurzameInstallateur
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!