(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Comfortinstallateurs gaan via stichting Woonz.nl ouderen helpen om langer zelfstandig te blijven

stichting Woonz.nl

Techniek Nederland gaat samenwerken met stichting Woonz.nl om ouderen in staat te stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De ondernemersorganisatie voor de techniekbranche deelt haar technische kennis met Woonz.nl, het woonplatform voor senioren. Op Woonz.nl komen tips, checklists en artikelen die ouderen informeren over het aanpassen van de woning om veilig en comfortabel zelfstandig te kunnen wonen. Binnenkort is op de website ook een lijst te vinden met alle erkende ComfortInstallateurs. Deze installateurs hebben speciale cursussen gevolgd voor het levensloopbestendig maken van woningen.
bron: Techniek Nederland

Afspraak maken via de website

stchting Woonz.nl

Techniek Nederland en stichting Woonz verwachten veel van de samenwerking. Vicevoorzitter Claudia Reiner van Techniek Nederland: ‘Steeds meer ouderen willen langer zelfstandig wonen. Vaak weten zij niet waar ze terecht kunnen voor deskundig advies en uitvoering. Op Woonz.nl laten we straks de technische mogelijkheden voor woningaanpassing zien. Geïnteresseerde ouderen kunnen dan via de website meteen een afspraak maken met een ComfortInstallateur.’

Platform met groot bereik

Directeur Annemiek Schut van Woonz: ‘Techniek Nederland en Woonz hebben hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen. Ons platform heeft een groot bereik. Dankzij de samenwerking met Techniek Nederland kunnen we onze doelgroep nóg beter van dienst zijn.’

Register van ComfortInstallateurs

Techniek Nederland heeft een register van ComfortInstallateurs die over een InstallQ-erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW) beschikken. Deze installateurs hebben de kennis in huis om mogelijke aanpassingen te inventariseren en een advies te geven voor het levensloopbestendig maken van de woning. Dat kan het vervangen van een bad door een inloopdouche zijn, maar ook het verbeteren van de ventilatie voor mensen met longproblemen of het aanleggen van een video-toegangssysteem.

Steeds meer vraag naar levensloopgeschikte woningen

Twee jaar geleden waren in Nederland circa 1,4 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. Dat was toen 8% van de bevolking. Waarschijnlijk is de groep 75-plussers in 2030 gegroeid tot ruim 2 miljoen (12% van de bevolking). Ook de groep 85-plussers groeit snel: van 375.000 in 2018 naar bijna 560.000 in 2030. De overheid streeft ernaar dat ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor is het nodig dat woningen voor ouderen op grote schaal worden aangepast.
 
Meer informatie over de samenwerking van techniek Nederland en stichting Woonz.nl?
P. Hoekwater B.V. is specialist in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en uitbreiden van elektrotechnische installaties.
Dat doen wij voor grote en kleine (industriële) bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties.
Kiezen voor P. Hoekwater B.V. is kiezen voor:

→ één aanspreekpunt voor levering, plaatsing, controle en onderhoud
→ een vakkundig installateur met veel ervaring
→ een installateur die werk maakt van duurzame energie
→ maatschappelijk verantwoord ondernemen (P. Hoekwater is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur)

P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
UwDuurzameInstallateur
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!