(0297) 324260
Search
Close this search box.

Checklist voor een optimale brandveiligheid!

Brandveiligheid

Wees verzekerd van een brandveilige omgeving!

Brand is iets waaraan we liever niet aan denken, de kleinste brandjes kunnen al veel materiële of emotionele schade aanrichten. Maar dat overkomt u toch niet?
Brandveiligheid kunt u waarborgen met een paar eenvoudige maatregelen. Neem deze maatregelen en u kunt de brand helpen voorkomen of de schade beperken.
Brandveiligheid is niet alleen iets om voor u huis over na te denken. Ook op het werk of op vakantie wilt u het liefst verzekerd zijn van een brandveilige omgeving.

Brandveiligheid in uw huis

Woningbranden komen duizenden keren per jaar voor. Hierbij vallen niet alleen honderden gewonden, maar ook vallen er tientallen doden per jaar. Zorg voor een goede brandveiligheid bij u in huis en zorg ervoor dat u en uw mede-bewoners op tijd en veilig wegkomen bij brand.
Een korte checklist die meehelpt aan brandveiligheid:

  • Ga voorzichtig om met elektriciteit, laat apparatuur nooit onnodig aanstaan en zorg voor een veilige omgang met verlengsnoeren en stopcontacten.
  • Is uw meterkast in orde? Is het huis beschermd met een aardlekschakelaar en zijn er voldoende groepen voor al uw apparatuur?
  • Zorg voor een goede vluchtweg. Geen losse obstakels op de trap of in de gangen die de vluchtweg kunnen belemmeren.
  • Zorg voor alarmering. Laat een rookmelder of CO2 melder installeren. Het geeft u tijd om te vluchten.

Brandveiligheid met rookmelder of CO2-melder

Door het inademen van rook vallen bij brand de meeste slachtoffers. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.
Dit geldt ook bij koolmonoxide. Koolmonoxide is een giftig gas wat niet te detecteren is. Het is onzichtbaar en geurloos. Deze gassen komen vrij uit verwarmingstoestellen. Laat daarom uw apparatuur goed en jaarlijks controleren. En laat een CO2-melder plaatsen.
Ook de rookmelder en CO2-melder moet regelmatig onderhouden worden, denk hierbij aan het verwijderen van vuil en het vervangen van de batterij. Vergeet dit niet.
Meer informatie
Meer weten over brandveiligheid?
P. Hoekwater BV helpt u graag verder.
Met vriendelijke groet,
Frans Sparnaaij
Frans Sparnaaij
Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2a
1431 KZ Aalsmeer
Tel.: (0297) 324260
Email: [email protected]

Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!