(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bosgolfers slaan 43.000 euro bij elkaar

bron: Aalsmeer Vandaag
foto’s: Arjen Vos

Door: Arjen Vos. Vorige week dinsdag vond onder uitzonderlijk fraaie weersomstandigheden de twaalfde editie van het Amsterdamse Bos Golf toernooi plaats. Aan het evenement, dat wordt georganiseerd door Rotaryclub Aalsmeer Uithoorn, wordt altijd een goed doel gekoppeld. Dit jaar was dat voor onderzoek naar een behandelmethode voor de ziekte van Batten. De opbrengst van zowel inschrijfgeld als veiling bedroeg 43.000 euro.

Voordat de eerste bal met een flinke klap door het luchtruim boven het Amsterdamse Bos werd geslagen, was er op het speciaal aangelegde horecaplein bij Cricketvereniging VRA tijd ingeruimd voor de officiële opening. Op het podium vertelde Ronald Jansen een aangrijpend verhaal over de ziekte van Batten die zijn zoon Roel trof. De ziekte van Batten is een uiterst zeldzame maar zeer ernstige stofwisselingsziekte die kinderen treft. Bij de geboorte lijken kinderen met deze aandoening gezond, maar gaan ze al op jonge leeftijd steeds slechter zien. Zij worden blind, ontwikkelen epilepsie en gaan geestelijk en lichamelijk steeds verder achteruit. De levensverwachting is niet hoger dan 25 jaar. Omdat er nog geen behandeling beschikbaar is om de ziekte te remmen of te genezen is er onderzoek nodig. Het dinsdag opgehaalde bedrag is voor stichting Beat Batten waarvan Ronald Jansen voorzitter is en presentator Erik de Zwart ambassadeur, een enorme opsteker.

Congres laten lopen

Hoofdsponsors van het Bosgolf waren voor het tweede achtereenvolgende jaar ‘elektroloog’ Frans Sparnaaij en Frank de Vries met hun firma’s Hoekwater BV en Schoonmaakbedrijf LJ de Vries. Net als vorig jaar hadden zij burgemeester Gido Oude Kotte gestrikt om deel te nemen aan het toernooi. Dat kostte beide heren ruim 2700 euro, het bedrag dat zij neertelden op de Kudelstaartse veiling in mei en dat de burgemeester zelf verdubbelde. Oude Kotte moest voor zijn aanwezigheid een congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeentes laten lopen.

Uitstekend verzorgd

De golfbaan in het bos lag er volgens de deelnemers prachtig bij. Ondanks het natte voorjaar waren de greenkeepers erin geslaagd een zeventien holes golfbaan te prepareren. Om de achttien vol te maken ging helaas niet lukken maar niemand die daar een punt van maakte. Bij diverse holes pakten horeca-ondernemers uit met allerhande consumpties van hoog niveau zodat het tussendoor goed pauzeren was. Ook het slotdiner was uitstekend verzorgd met de veiling als gezellig en vooral lucratief sluitstuk van het dagje bosgolf. Dat er diezelfde avond door het Nederlands elftal tegen Oostenrijk gevoetbald werd op het EK was voor sommigen misschien een reden om niet deel te nemen aan het evenement. Maar gezien de afloop daarvan hadden zij in het bos ongetwijfeld een veel geslaagdere avond gehad.

Bekijk de fotogalerij

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!