(0297) 324260
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Als de salderingsregeling vervalt voor zonne-energie

salderingsregeling

Wat als de salderingsregeling voor zonne-energie straks vervalt? Wees voorbereid!

Bron: ABB
In de zomermaanden leveren zonnepanelen vaak meer energie dan dat je als consumentenhuishouden verbruikt. Op dit moment lever je het teveel aan opgewekte energie terug aan je energieleverancier. Aan het eind van het jaar mag je de energie die je zonnepanelen hebben opgewekt, op je energierekening wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Een hele gunstige regeling, waarbij je ook de betaalde energiebelasting en btw terugkrijgt.
Hoogstwaarschijnlijk wijzigt vanaf 2021 de huidige salderingsregeling. Vanaf dan mag je niet langer opwekte energie wegstreken tegen afgenomen energie. Er gaat gewerkt worden met een terugleversubsidie. De hoogte van deze subsidie wordt jaarlijks vastgesteld. De verwachting is dat  de nieuwe regeling het terugleveren van zelf opgewerkte energie aan de energieleverancier minder gunstig maakt. Daarom wordt het interessanter om met een omvormer zelfopgewekte energie op te slaan voor een later moment. ABB’s innovatieve REACT 2-omvormer is voorzien van een ingebouwde hoogwaardige 4kWh-Lithium-ionbatterij en daarmee heel geschikt op ongebruikte zelfopgewekte energie op te slaan en te bewaren voor een moment met hogere energiebehoeften.

Wat ABB zelf zegt over hun REACT 2 energie-opslagoplossing

Met ABB’s nieuwe energie-opslagoplossing REACT 2 kan men zelf 90 procent van de energiebehoefte invullen. Door zijn modulaire ontwerp, kan de REACT 2, een netgebonden omvormer met batterijopslag, maar liefst tot 12 Kwh aan bruikbare energie opslaan, waarmee woningen in toenemende mate zelfvoorzienend worden.
De zonne-energie die overdag wordt opgewekt en niet meteen benut, wordt opgeslagen in de hoog-voltage Li-Ion batterij, voor gebruik op een later tijdstip. De modulaire oplossing kan meegroeien met de behoeften van een huishouden van 4kWh tot aan 12 kWh en kan daarmee het externe energieverbruik beduidend verminderen en tot aan 90% in de eigen energiebehoefte te voorzien.
De nieuwe REACT2 omvat een Li-Ion batterij met een lange levensduur. Deze nieuwe lijn is beschikbaar als eenfasige omvormer van 5 kW of 3,6 kW. Doordat het systeem is uitgerust met een high-voltage batterij (200V) is er sprake van een grotere mate van betrouwbaarheid en tot aan 10% meer systeemefficiency in vergelijking met alternatieven die werken met lagere voltages. Dankzij de mogelijkheid van zowel AC en DC voeding is de REACT 2 de ideale oplossing voor nieuwe systemen of de aanpassing van bestaande.

Unieke eigenschappen

  • Li-lon batterij voor energieopslag (van 4 kWh tot 12 kWh)
  • Toonaangevende energie-efficiëntie
  • Geschikt voor nieuwe en bestaande toepassingen
  • Batterij units kunnen worden toegevoegd op elk moment tijdens de levensduur van het systeem
  • Flexibel en modulair ontwerp, optimaliseert installatie ruimte
  • Eenvoudige en veilige installatie met Plug en Play aansluiting
  • Systeem monitoring via Mobile App
  • Modbus TCP/RTU Sunspec compliant
  • Te koppelen aan ABB free@home domotica-systeem voor een volledige ABB Smart Home beleving

 

Picture of Yoursite Full Service Webstudio

Yoursite Full Service Webstudio

Heeft u vragen?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Recente berichten

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Chat openen
Direct in contact komen? Klik dan hier!
Hallo,
Hoe kunnen wij u van dienst zijn!